Pasta con uova mimosa (Paste mimoza)

Asa cum probabil v-ati dat seama deja, reteta este preluata dintr-o revista italiana de retete. Se numeste Sale & Pepe, am gasit-o si pe internet, dar numai sa ii pot vedea coperta, astfel incat planuiesc sa ma abonez la ea.

Dar nu despre revista vroiam sa va povestesc, ci despre faptul ca banuiam cumva si-am si zis-o ca, odata cu jobul va incepe si era pastelor. 🙂 Asa si e, dar nu pentru ca se pregatesc mai usor neaparat, ci si pentru ca mi-am propus sa ma ingras 5 kilograme, chiar de-o fi intr-un an. Asa ca la pranz mananc paste, cum or fi, paste sa fie. In principal cu ragu sau ton, dar si cu ciuperci, oua sau scoici. De mentionat ca de paine rar ma lipesc, doar sa fie ciorba sau fiindca am pofta de-o bruschetta.

Aceasta reteta anticipeaza deci si aparitia a mai multe retete de paste. Pana atunci, pofta buna, caci daca va place aroma de oregano, pai trebuie neaparat sa le incercati. Pentru mine oregano e ceva de genul: daca nu am, nu ma ating de pizza. In consecinta, ieri mi-am cumparat si plantuta. Verificati si sectiunea “Mirodenii”, o veti vedea acolo in curand.

Pentru 6 persoane
Pregatire: 5’
Coacere: 20’

Ingrediente:

  • paste scurte (fusilli, penne, fundite, orechette), 500 g;
  • cascaval de oaie razuit, 100 g;
  • parmezan razuit, 20 g;
  • oua, 3 buc;
  • oregano proaspat, 2 crengute/oregano uscat, 1 lgt.;
  • ulei de masline;
  • sare;
  • piper.

Ouale, la temperatura camerei, se pun la fiert intr-o oala cu apa fierbinte si putina sare, pentru ≈ 8’. Cand sunt gata, se scot, se pun in apa rece cateva minute, se curata de coaja si se sfarama cu ajutorul unei furculite.

Pastele se pun in apa fierbinte cu sare si se pregatesc “al dente”, lasandu-le sa fiarba cu 1’ mai putin decat timpul indicat pe pachet. Se pastreaza cateva linguri din apa in care au fiert pastele.

Intr-un vas (sau in oala in care au fiert pastele), se pun pastele fierbinti, se adauga 6 lg. de ulei de masline, branza razuita, ouale pregatite, frunzele de oregano si un praf de piper proaspat macinat.

Se amesteca bine, daca este necesar, se mai adauga 2-3 lg. din apa in care au fiert pastele si se mai amesteca.

Se servesc fierbinti.

Pofta buna!

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 23 March, 2010, in √ Bucatariile lumii, Bucataria italiana, FEL PRINCIPAL, Paste and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 6 Comments.

  1. Imi lasa gura apa …..

    multumesc pentru aprecieri ….. va pun si eu intr-unul din blogroll-urile mele.

    • Ma bucur ca ai trecut pe la mine, poate ai sa te opresti asupra vreunei retete candva…
      Te mai astept.

      P.S.: Cred ca e ok sa vorbim cu “tu”, nu sunt sigura de varsta ta, dar mai mult de 2 ani nu cred ca sunt intre noi, iar dvs. – mai ales aici, mi se pare prea mult.

  2. Lesin a doua oara!!
    Am sa ma multumesc doar cu poza si imaginatia caci mi-s la cura de slabire .. 😦

  3. 🙂 Pai si… prietenul tau nu mai mananca? 😛

    Haide, ca-mi placea cand imi spuneai ca i-ai pregatit nu stiu ce reteta de pe-aici…

  4. Da, paine cu ou i-am facut! 😀
    Si el este la cura de slabire asa ca nu-l mai intreb acum de vrea sa-i fac.. ca-l disper! :))
    Oricum iti dai seama ca o data la 2 saptamani vom pacatui amandoi si vom papa ceva buuuuun, nu? 😀

    • Numai sa pacatuiti cu moderatie 😀 ca sa nu va para rau dupa aceea.

      De fapt si noi incercam sa tinem cura, dar nu ne prea iese. Totusi e un pic diferit, eu incerc sa ma ingras, iar el sa nu ajunga la o cifra rotunda. :)))

      O sa caut ceva bun, dar care sa nu fie asa bogat caloric. 😉

Leave a comment