Bulinute aurii

Pentru: 4 persoane
Pregatire: 30 min
Coacere: 40 min
Ingrediente:
  • 200 g cartofi
  • 60 g faina + pentru format bulinutele
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • 125 ml apa
  • nucsoara
  • 500 ml ulei
  • sare
  • piper
Fierbeti cartofii in coaja timp de 25 de minute, in apa fierbine, cu un praf de sare.
Dupa ce s-au fiert, se scot din apa, se lasa sa se raceasca si se decojesc, apoi se piseaza ca pentru piure.
Aduceti la punctul de fierbere cei 125 de ml de apa cu untul si un praf de sare.
Adaugati 60 g de faina si amestecati cu o lingura de lemn, la foc domol.
Pasta trebuie sa se dezlipeasca cu usurinta de peretii oalei.
Luati de pe foc si incorporati ouale, unul cate unul.
Incorporati piureul in pasta, sarati, piperati si parfumati cu nucsoara razuita.
Amestecati bine.
Formati bulinute din pasta, cu mainile date prin faina. Asezati-le pe un suport presarat cu faina.
Puneti bulinutele in uleiul incins pentru aproximativ 5 minute. Cand au devenit aurii si se ridica la suprafata, scoateti-le pe un servetel care sa absoarba surplusul de ulei.
Serviti imediat sau pastrati-le la cald in cuptorul incalzit la 50° C.
Pofta buna !

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 25 November, 2009, in √ Bucatariile lumii, Bucataria franceza, Bulinute aurii and tagged , . Bookmark the permalink. 2 Comments.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: