Clatite cu ton si ceapa

Pentru 5 persoane
Pregatire : 20 min
Coacere : 20 min

Ingrediente :

Clatite :
  • 150 g faina
  • 2 oua
  • 300 ml lapte/apa minerala
  • 1 praf de sare
  • 25 ml ulei

Umplutura :
  • 2 cutii de ton bucati/fulgi de ton in ulei (320 g)
  • 1 ceapa mica
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper

Clatite
Se varsa faina intr-un castron si se face o adancitura in mijloc, unde se adauga ouale batute, laptele si praful de sare.
Se amesteca dinspre centru inspre mijlocul castronului, incet, pana se omogenizeaza.
Se incinge tigaia si, cu un servetel de hartie inmuiat in ulei, se unge tigaia.
Se ridica de pe foc (pentru a evita ca si coca sa se inchege immédiat), se toarna un polonic de coca si se intinde rotind tigaia.
Clatitele se coc pe o parte si pe cealalta si se aseaza pe o farfurie.
Se repeta procedeul pana la terminarea compozitiei de clatite.

Umplutura :
Scurgeti bine tonul de uleiul din conserva, varsati-l intr-un castron si desfaceti-l cu ajutorul unei furculite
Curatati ceapa si tocati-o foarte marunt
Adaugati ceapa peste ton si amestecati bine si apoi puneti zeama de lamaie, sare si piper dupa gust
Umpleti clatitele cu pasta de ton si rulati-le.

Pofta buna !

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 30 November, 2009, in √ Bucatariile lumii, Carne de peste, Clatite, Clatite cu ton si ceapa and tagged , , . Bookmark the permalink. 1 Comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: