Clatite
Ingrediente :
- 300 g faina
- 2 oua
- 300 ml lapte/apa minerala
- 1 praf de sare
- 25 ml ulei
Se varsa faina intr-un castron si se face o adancitura in mijloc, unde se adauga ouale si se amesteca. Se adauga, putin cate putin, laptele si praful de sare si se amesteca dinspre centru inspre marginea castronului, incet, pana se omogenizeaza si devine o pasta moale, ca un sos.
Se pune tigaia pe foc si, cu un servetel de hartie inmuiat in ulei, se unge. Se ridica tigaia de pe foc (pentru a evita inchegarea compozitiei), se toarna un polonic de coca si se intinde rotind tigaia. Clatitele se coc pe o parte si pe cealalta si se aseaza pe o farfurie. Se repeta procedeul pana la terminarea compozitiei de clatite. Se servesc atat cu umpluturi dulci (dulceata de fructe, inghetata), cat si cu umpluturi sarate (carne, ton cu ceapa).
Pofta buna !
Posted on 30 November, 2009, in Aluaturi, Clatite, Clatite/Gogosi, DESERT and tagged Clatite. Bookmark the permalink. 2 Comments.
Pingback: Ficatei pane « Imi place sa gatesc…
Pingback: Mere in camasute « Imi place sa gatesc…