Clatite

Pentru 5 persoane
Pregatire : 5 min
Coacere : 30 min

Ingrediente :

  • 300 g faina
  • 2 oua
  • 300 ml lapte/apa minerala
  • 1 praf de sare
  • 25 ml ulei

Se varsa faina intr-un castron si se face o adancitura in mijloc, unde se adauga ouale si se amesteca.
Se adauga, putin cate putin, laptele si praful de sare si se amesteca dinspre centru inspre marginea castronului, incet, pana se omogenizeaza si devine o pasta moale, ca un sos.
Se pune tigaia pe foc si, cu un servetel de hartie inmuiat in ulei, se unge.
Se ridica tigaia de pe foc (pentru a evita inchegarea compozitiei), se toarna un polonic de coca si se intinde rotind tigaia.
Clatitele se coc pe o parte si pe cealalta si se aseaza pe o farfurie.
Se repeta procedeul pana la terminarea compozitiei de clatite.
Se servesc atat cu umpluturi dulci (dulceata de fructe, inghetata), cat si cu umpluturi sarate (carne, ton cu ceapa).

Pofta buna !

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 30 November, 2009, in Aluaturi, Clatite, Clatite/Gogosi, DESERT and tagged . Bookmark the permalink. 2 Comments.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: