Chiftelute

Pentru 5 persoane
Pregatire: 15 min
Coacere: 20 min

Ingrediente:

  • 500 g carne macra (mai mult slaba)
  • 60-100 g miez de paine
  • 1 ceapa
  • 1 legatura de verdeata (marar sau patrunjel)
  • 1-2 oua
  • piper
  • sare
  • faina
  • ulei pentru prajire

Carnea, taiata marunt, se trece prin masina de tocat impreuna cu miezul de paine inmuiat in apa rece si apoi bine stors, ceapa taiata felii si calita putin in ulei.
Dupa ce carnea a fost tocata, se adauga verdeata tocata marunt, ouale, sare, piper dupa gust si se amesteca bine.
Din compozitie se fac chiftele, se tavalesc prin faina, dandu-li-se o fprma rotunda, plata.
Se prajesc in ulei bine incins, la foc mediu, pe ambele parti, fara sa se usuce.
Se servesc cu divese sosuri, sau tocanite.

Pofta buna!

Advertisement

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 1 December, 2009, in √ Bucatariile lumii, Bucataria romaneasca, Carne tocata, Chiftelute, FEL PRINCIPAL and tagged , . Bookmark the permalink. 1 Comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: