Carbonara

 
Pentru: 2 persoane
Pregatire: 10 min
Coacere: 10 min

 

Ingrediente:

  • 200 g spaghete
  • 100 g sunculita/kaiser
  • 2 oua
  • 50 g smantana (dulce, de preferat)
  • 30 g parmezan (cascaval)
  • 2 lg ulei de masline
  • sare
  • piper macinat
  • nucsoara razuita

 

Puneti 1.5 l apa la fiert cu un praf de sare si o lg de ulei (daca nu aveti incredere ca pastele nu se vor lipi de oala).

Cand a fiert apa, puneti spaghetele si fierbeti conform instructiunilor de pe ambalaj.

Daca le doriti “al dente”, scoateti-le din apa cu 1 minut inainte. Lasati-le intr-o sita pentru a se scurge de apa.

Pregatiti sosul astfel: radeti parmezanul, bateti ouale, adaugati smantana si parmezanul ras si, dupa gust, sare, piper si nucsoara.

Caliti in uleiul de masline sunculita taiata felii subtiri si lungi si, cand e gata, adaugati pastele.

Adaugati, amestecand cu o ligura de lemn, sosul si mai prajiti aproximativ 1 min, pana e gata oul.

La servire, se mai poate adauga parmezan razuit; iar daca preferati mai mult sos, puteti adauga smantana dulce.

Pofta buna.

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 2 December, 2009, in √ Bucatariile lumii, Bucataria italiana, Carbonara, FEL PRINCIPAL, Paste and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: