Icre de peste

Pentru 5 persoane
Pregatire: 20 min
Coacere: n/a

Ingrediente:
  • 50 g icre
  • 250 ml ulei
  • zeama de la 1 lamiie
  • 4-5 lg apa minerala

Ponturi:
1. Icrele proaspete, fara a se spela, se sareaza putin, se lasa 2-3 zile la frigider si apoi se pregatesc. La congelator, se pot pastra in acest fel, in punga, timp indelungat.
2. Nu se pune nici franzela, nici gris, deoarece le denatureaza gustul si aspectul. Substanta acra emulsioneaza rapid uleiul, evitind astfel separarea lui.
3. Substanta acra le albeste si le face mai pufoase.

Icrele se pun intr-un castron si deasupra de torana apa minerala cat sa le acopere si se lasa asa 10 min pentru a le desara. Se scurge bine apa si se curata pielitele.
Se adauga o lingurita de zeama de lamiie sau o lingurita de mustar, se bat bine cu o lingura de lemn dupa care incepe turnarea uleiului, ca sa se lege.
Uleiul se toarna exact ca si la maioneza, din sticla cu dop subtire, batind incontinuu cu lingura de lemn.
Cind devin prea tari, se adauga cite o lingurita cu apa minerala rece, care le inmoaie si le inmulteste, astel incorporindu-se mai bine uleiul.

Se poate pune si ceapa rasa fin, dupa gust.

Salata se aseaza pe platou si se poate orna cu: masline, gogosari, felii subtiri de lamaie.

Pofta buna!

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 3 December, 2009, in √ Bucatariile lumii, Bucataria romaneasca, Icre de peste, SALATE and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: