Turta dulce

Ni se intampla adesea sa vrem « ceva bun », dar sa nu avem timpul sau vointa necesare pentru a il pregati.
Tocmai pentru acele momente este potrivita aceasta reteta : ingrediente putine si timp – si mai putin. Sa nu mai punem la socoteala ca turta dulce este unul din deserturile preferate ale tuturor, inca din copilarie.Pentru : 6 persoane Pregatire : 10 min Coacere : 12 min
Ingrediente :
- 4 oua
- 500 g faina
- 200 g zahar
- 9 lg miere
- 1 pl. praf de copt
- 1 lg. scortisoara macinata
- 1 lgt. cuisoare macinate
- 1 lg. zeama de lamaie
Se freaca 2 galbenusuri si 2 oua intregi cu zaharul si mierea pana se fac o spuma lejera. Se adauga faina in care s-a amestecat praful de copt inainte, scortisoara si cuisoarele. Se face un aluat suficient de tare, incat (avand mainile date cu faina) sa se poata forma bilute de marimea unei nuci, care se pun apoi pe tava.
Se coc in cuptorul incins la 170° C pana se umfla si se rumenesc putin (aproximativ 12 min).
Zaharul si albusurile ramase se bat spuma si se adauga o lingura de zeama de lamaie.
Cand s-a copt, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se racoreasca putin, dupa care se unge fiecare turta dulce cu bezeaua pregatita inainte.
Pofta buna !
Posted on 16 December, 2009, in DESERT, Turta dulce and tagged aluat, bezea, copilarie, cuisoare, DESERT, desert usor, lamaie, macinat, nuca, praf de copt, scortisoara, tava, Turta dulce, zeama de lamaie. Bookmark the permalink. 2 Comments.
intrebare:
mie nu imi iese “spoiala” aia alba cum trebuie 😀 Poti sa dai mai multe detalii? In primul rand cat zahar ar trebui pus, ca scrie “zaharul si albusurile ramase”. Care zahar? nu l-am pus tot in compozitie? Ca ma gandesc ca poate de aia nu imi iese cum trebuie ca nu nimeresc eu cantitatile. Si inca ceva: ultima data cand am facut, s-au pietrificat! Idei? Ce am gresit? sa nu mai fac si alta data!
Multumesc anticipat! 😀
Crisule, iti promit sa investighez si sa iti dau un raspuns, sper eu multumitor, in week-endul meu, marti.