Lichior de oua

Pentru ca nu am apreciat cum trebuia “puterea de convingere” a acestei bauturi, am ramas fara poze.
Astept cu nerabdare urmatoarea ocazie de a o pregati. Cum spuneam si altadata, ocaziile ti le creezi, nu trebuie sa vina ele… asa ca, apreciem ca niste poze vor aparea in curand.

Pentru 6 persoane
Pregatire: 10 min + 2 ore refrigerare
Fierbere: 15 min

Ingrediente:
  • 4 oua la temperatura camerei
  • 2 cani de zahar
  • 3 cani de lapte
  • ½ cana whisky/cognac
  • esenta de rom
  • nucsoara

  • gheata
  • lime
  • frisca

Intr-o oala, se amesteca bine ouale cu zaharul, pana se face o spuma.
Separat, se incalzesc (nu se fierb) 2 cani de lapte.
Oala cu spuma de oua se pune la fiert, la foc mediu si se adauga incet laptele (ca un firicel), se amesteca 10-15 min bine, pana se face o crema.

Se lasa sa se raceasca si se baga 2 ore la frigider, intr-un recipient de sticla (sau plastic, dar nu metal).
Se scoate de la frigider, se adauga o cana rece de lapte, nucsoara, putina esenta de rom si 1/2 cana whisky/coniac.
Se serveste cu 2-3 picaturi de lime, gheata zdrobita si frisca.

A se consuma cu moderatie.😉

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 4 January, 2010, in BAUTURI (A-rome a-rom-e arome), Lichior de oua, Lichioruri and tagged , , . Bookmark the permalink. 5 Comments.

  1. La multi ani!

    Fireste ca le preferi oricum, numai batute nu.
    E o bautura preferata de femei, de aceea, daca vrei sa cuceresti pe cineva, ti-o recomand.

  1. Pingback: Revelion « Retzetar de… fericire

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: