Spanac cu ochiuri

Pentru: 6 persoane
Pregatire: 30 min
Fierbere: 50 min

Ingrediente:
  • 1 kg de spanac proaspat
  • 3 graunti de usturoi
  • 100 ml lapte
  • 6 oua
  • ulei
  • sare
  • 1 lgt. vegeta


Spanacul se curata, se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 30’. Cand s-a fiert, se pune intr-o sita si se lasa sa se scurga bine de apa. Se toaca marunt.

Usturoiul se curata, se toaca marunt si se caleste in 3-4 lg. de ulei pana se inmoaie si se stinge cu lapte, turnat putin cate putin.

Se adauga apoi spanacul, vegeta si se lasa sa fiarba 5’.
Se potriveste de sare si se mai fierbe la foc mic inca 10’.

Se incinge uleiul intr-o tigaie si se pregatesc 6 ochiuri care se sareaza dupa ce au fost scoase si scurse de ulei.

Spanacul se serveste cald, cu un ou prajit deasupra si, eventual, cu carnati de casa prajiti.

Pofta buna!

About these ads

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 5 January, 2010, in FEL PRINCIPAL, Spanac cu ochiuri and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 164 other followers

%d bloggers like this: