Croque Monsieur!

Ati vazut filmul “It’s complicated”?

Hmm, mie mi-a lasat gura apa la faza in care fostul sot vine si zice: “Asta e <<Croque Monsieur>>? Mmmm, wow, mmm…”

Evident ca imediat ce s-a putut, am cautat… sa vad, ce minunatie scosese Meryl Streep din cuptorul acela… sa nu mai zic felul in care arata.

Aseara l-am pregatit, asa ca acum m-am pus pe redactat reteta.

Chiar daca nu e asa aratos ca cel de la Hollywood, a fost vedeta serii si am fost tare mandra de el.

Pentru 5 persoane
Pregatire: 20’
Coacere: 20’

Ingrediente:

  • 10 felii de paine toast, de 1 cm grosime
  • 10 felii de sunca presata (de dimensiunile feliilor de paine)
  • 10 felii de emmentaler (de dimensiunile feliilor de paine)
  • 100 g unt + pentru uns feliile de paine
  • 4 lg. faina
  • 250 ml lapte
  • 5 rosii medii
  • 3 castraveti cornichon
  • 2 lg mustar
  • 1 lgt. otet balsamic
  • 3 lg. ulei de masline
  • 1 lgt. zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • nucsoara proaspat macinata
  • 10 frunze de salata (gentillina)

Se pregateste un sos bechamel, mai gros decat de obicei, din: unt, faina si lapte (click aici pentru reteta de sos bechamel).
Se incalzaste cuptorul la 180˚ C.
Feliile de toast se ung cu un strat subtire de unt, deasupra se aseaza o felie de emmentaler si apoi una de sunca.
Se aseaza feliile de toast in tava si, cu ajutorul unei lingurite, se pune sos bechamel pe fiecare dintre ele, avand grija sa nu curga.
Se aseaza din belsug cascaval ras si apoi se presara cu nucsoara, sare si piper.

Se da la cuptor pentru 15-20’.

Din restul de condimente, se pregateste o vinegreta: se amesteca uleiul, otetul si zeama de lamaie cu mustarul si se potriveste totul cu sare, piper si un praf de nucsoara.
Rosiile si castravetii se taie cubulete.
Se aseaza pe fiecare farfurie cate 2 frunze de salata, iar deasupra se aseaza rosii si castraveti si se condimenteaza cu vinegreta.

Langa salata se aseaza 2 sanvisuri.

Se serveste cald.

Pofta buna!

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 15 January, 2010, in √ Bucatariile lumii, Bucataria franceza, Croque Monsieur!, FEL PRINCIPAL and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 Comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: