Supa crema de legume (alba)

Pentru 6 persoane
Pregatire: 10’
Fierbere: 30’

Ingrediente:
  • 2-3 dovlecei medii
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa medie
  • 1 cartof
  • 100 g fasole verde
  • 2 cubulete de unt
  • 1 lingura de faina
  • 1 ou
  • 5 linguri de smantana
  • cateva fire de patrunjel
  • sare

Se pun la fiert 2 l apa.
Legumele se curata, se spala si se taie in cubulete, dupa care se adauga in apa care clocoteste.
Cand s-au fiert, legumele se scot din apa si se paseaza ca pentru un piure. Se adauga peste ele lingura de faina, oul , smantana, untul, se sareaza dupa gust si se amesteca bine.
Daca pasta obtinuta este prea densa, se mai adauga putina apa in care au fiert dovleceii.

Se adauga patrunjel tocat marunt.

Ponturi:

  • Patrunjelul poate fi fiert si pasat impreuna cu legumele.
  • In momentul incalzirii, supa se ingroasa, astfel incat este bine sa pastram din zeama in care au fiert legumele, compozitia trebuind sa aiba consistenta unei paste subtiri.

Se serveste calda, cu crutoane de paine.

Pofta buna!

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 19 January, 2010, in Supa crema de dovlecei, Supe-crema, SUPE/CIORBE and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: