Paste cu creveti si zucchini

Pentru 4 portii
Pregatire: 10’
Prajire: 15’

Ingrediente:

  • paste scurte (fusili, fundite, melcisori, penne), 400 g;
  • dovlecei zucchini, 2 buc;
  • usturoi, 2 graunti;
  • creveti decorticati, 200 g;
  • ulei de masline, 5-6 lg;
  • sare;
  • dupa gust, parmezan.

Crevetii se spala bine si se pun in apa 5’. Se scot si se lasa sa se scurga.
Se spala dovleceii si se taie in cuburi de ≈ 2 cm latura.
Usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt.

Se pun intr-o tigaie incapatoare uleiul de masline si usturoiul, la foc mediu. Dupa ce s-a inmuiat usturoiul, se adauga dovleceii si se calesc impreuna 5’, amestecand incontinuu. Cand dovleceii devin aurii, se adauga crevetii si se mai calesc impreuna cateva minute, pana scade apa lasata din creveti, amestecand din cand in cand. Crevetii sunt gata cand si-au incovoiat codita.

Se fierb pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet (de obicei: se fierbe apa in care s-a adaugat sare; cand a dat in clocot, se adauga pastele si se fierb 7-10’). Cand sunt gata, se scurge bine apa.

Pastele scurse de apa, calde inca, se torna peste amestecul de creveti si zucchini si se amesteca bine.

Se servesc calde, eventual cu parmezan ras deasupra.

Pofta buna!

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 1 March, 2010, in • Retete usor de pregatit •, √ Bucatariile lumii, Bucataria italiana, Paste and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 17 Comments.

  1. Reteta speciala de Martisor, nu? 🙂

  2. Cam asa ceva, dar mai mult s-a nimerit, decat a fost premeditat :P. Fiecare zi e speciala, nu?

  3. vrei sa ma omori? ti-am zis ca mi-e foame…….

  4. Ce ma amuza denumirea asta de “zucchini” :))

  5. Asadar, am ramas datoare cu o impresie. Imi cer scuze pentru intarziere, dar timpul nu e de partea mea de ceva vreme.
    Sambata am mancat tortul de amandine. Vai, este absolut genial! Ti se topeste in gura si aproape ca ai manca incontinuu. Sunt tare mandra de mine, ca mama mi-a fost ajutor la prepararea lui si nu invers. Cu siguranta o sa il mai fac. Foarte curand!

  6. Adevarat, fiecare zi e speciala in felul ei… sau cel putin asa e indicat sa gandim. 🙂

  7. bre, dupa dovlecei si viermisori de astia nu ma omor…insa fac niste paste cu sos alb si calamari dementiale … 😉 mananc pana simt ca pocnesc :))

  8. deci: iei o punga de calamari taiati rondele, ii pui la fiert cu sare; separata pui pastele cu sare si o lingura de ulei la fiert- eu prefer penele, eventual cele colorate ca sunt marfa in farfurie 😉

    dupa ce fierb (cred ca in 15 min sunt gata), ii pui la calit intr-o tigaie de teflon cu vreo doua cincimi dntr-un pachet de unt si ii ineci bine bine in condimente ptr fructe de mare (gasesti in comert)… cand prind culoare (foarte usor aramii pe margini- nu sfrijiti!!), le torniu un borcanel de 150 de grame de smantana… amesteci pe foc bine bine, cat sa se omogenizeze si apoi torni umplutura peste spahete (evindent scurse de apa ) …. si stropesti cu zeama de lamaie….
    poti sa servesti asa sau sa le mai pui si parmezan..doar ca mie mi se par deja grele cu parmezan… 🙂
    sa imi zici cum ti-au iesit daca iti surade ideea si pui de o gateala 🙂

    • Am sa le incerc cu siguranta. Sambata sau duminica seara. Multumesc, mi-a lasat gura apa citind. :*

    • Le-am facut! Am pus mai multa zeama de lamaie pentru ca nu am avut decat smantana dulce (vechea poveste – acra, de unde?!). Vaai, nu-mi place sa fiu tradatoare, dar tare ma tenteaza sa-mi pun o portie. Sper totusi sa ma abtin si doar sa fur cate un pic, direct din oala, pana punem masa, adica peste vreo 3 ore :((( O sa-ti spun si cum le-au primit ai mei.

  9. Vaiii, ce amintiri placute mi-au venit citind reteta ta 8-> am petrecut cateva veri in Italia si m-am indragostit de pastele lor ( evident, iubirea asta se vedea pe sholduri si pe burtica 😆 ). Dar cu toate ca nu imi place nimic legat de peste, dupa creveti eram moarta 8-> si daca tot vine 8 martie, cred ca maine o sa caut un restaurant cu specific italian :”>

  10. Pff, creveti =p~ . I-as manca si cruzi la cat sunt de buni.:)) Bine, cruzi nu. Glumeam.:D Imi plac foarte mult fructele de mare. Multumesc pentru aceasta idee de preparat creveti.:)

    • Si mie imi plac foarte mult, inca ii mai sunt datoare cu o reteta Gabrielei. De sos, sau ceva, dar trebuie sa ne lamurim mai bine cum i-a mancat ea, ca sa stiu ce reteta sa caut si sa mai am si eu timp. Cred ca se va rezolva dupa jumatatea lui mai, cand ma voi mai linisti si voi avea dimineti mai libere, in care sa postez retete noi…

      Incearca si varianta prajiti, dati prin faina cu un praf de sare si piper. Sunt buni de tot. Poate gasesti din cei mai mari, nu cum aveam eu in foto: “code di gamberi”. 😉

      • Eu mananc creveti destul de des, si odata pe saptamana peste. Pestele nu lipseste. Preferatul meu e merluciu sau rechinul. Crevetii ii mananci prajiti, dar nu ii dau prin faina. Ii condimentez cu sare si piper, cum ai spus tu. Daca ii esti datoare Gabrielei cu o reteta de creveti, s-o scrii si pentru mine.:)

Leave a comment