Cornulete fragede

Pentru 30-40 buc.
Pregatire: 20’
Coacere:20’

Ingrediente:
4 lg. untura
1 plic de praf de copt
1 lg. de otet
450 g faina
9-10 lg. apa rece, apa minerata carbogazificata sau sifon
1 plic de zahar vanilat
umplutura – trebuie sa fie cat mai uscata sau inchegata, pentru a nu curge (prune uscate, nuca si crema de ciocolata, rahat, dulceata de prune sau gutui)
Cu ajutorul unei linguri de lemn, se freaca untura cu praful de copt stins in otet pana devine o pasta omogena, cremoasa.
Se adauga, alternand, jumatate din faina (in ploaie) cu lingurile de apa.
Din acest moment, aluatul se framanta cu mana, adaugand cate putina faina pana la terminarea acesteia.
Se obtine un aluat legat, care se imparte in 2.

Pe masa de lucru tapetata cu faina, se intinde prima parte din aluat cu ajutorul unui sucitor, se taie marginile si se indeparteaza.

Se incinge cuptorul la 180˚ C.

Asamblare:
Se aseaza umplutura la o distanta de 2 cm. de margine.
Se ruleaza coca si se preseaza usor pentru a se lipi la baza.
Se taie cu ajutorul unui cutit chiar de sub rulou, apoi se taie ruloul in bucati de aproximativ 3 cm.

Cornuletele formate se aseaza pe tava, cu o distanta de 2-3 cm. intre fiecare.
Se dau la cuptor 20-25’, iar cand sunt gata, se scot fierbinti din tava si se dau prin zahar farin.

Se servesc la desert, cu vin rosu demidulce sau sangria.

Pofta buna!

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 22 January, 2010, in Cornulete fragede, DESERT and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 Comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: