Blat de pizza

Pentru 6 portii
Pregatire: 10’
Coacere: 30’

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 250 ml apa calduta
  • 2-3 lg. ulei de masline
  • 1 lgt. sare

Se pun 300 g faina intr-un vas incapator (3 l), iar drojdia se sfarama si se pune deasupra, impreuna cu sarea.

Se toarna, treptat, apa si se formeaza un aluat moale.

Restul de faina se toarna treptat, framantand pana la formarea unui aluat legat.

Se adauga uleiul se mai framanta 2 minute aluatul, se acopera cu un prosop si se pune la loc calduros pentru a se dospi (≈30’).

Aluatul de pizza se intinde in tava, cu mana.

Blatul obtinut se orneaza cu sos de rosii si mozarella, pentru Pizza Margherita sau adaugand peste acestea, dupa preferinte: salam, sunca afumata, ton, pui, zucchini, masline, ciuperci, porumb.

Pofta buna!

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 26 January, 2010, in Aluaturi, √ Bucatariile lumii, Bucataria italiana, PIZZA and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 2 Comments.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: