Blat de pizza
Ingrediente:
- 500 g faina
- 25 g drojdie proaspata
- 250 ml apa calduta
- 2-3 lg. ulei de masline
- 1 lgt. sare
Se pun 300 g faina intr-un vas incapator (3 l), iar drojdia se sfarama si se pune deasupra, impreuna cu sarea.
Se toarna, treptat, apa si se formeaza un aluat moale.
Restul de faina se toarna treptat, framantand pana la formarea unui aluat legat.
Se adauga uleiul se mai framanta 2 minute aluatul, se acopera cu un prosop si se pune la loc calduros pentru a se dospi (≈30’).
Aluatul de pizza se intinde in tava, cu mana.
Blatul obtinut se orneaza cu sos de rosii si mozarella, pentru Pizza Margherita sau adaugand peste acestea, dupa preferinte: salam, sunca afumata, ton, pui, zucchini, masline, ciuperci, porumb.
Pofta buna!
Posted on 26 January, 2010, in Aluaturi, √ Bucatariile lumii, Bucataria italiana, PIZZA and tagged blat de pizza, Bucataria italiana, Margherita, PIZZA, sos de rosii. Bookmark the permalink. 2 Comments.
deja imi e foame – ma apuc de gatit.
Pingback: Pizza margherita « Imi place sa gatesc…