Mujdei de usturoi

Mujdei de usturoi

Pentru 6 persone
Pregatire: 10 min
Coacere: n/a

Ingrediente :
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lg ulei cald
  • 1 lg sare

Curatati usturoiul si zdrobiti-l, dupa care adaugati sarea si frecati-l cu o lingurita, pana la obtinerea unei paste cremoase.
Adaugati uleiul incalzit (nu fierbinte) si mai amestecati putin.
Se serveste ca atare sau in divese sosuri.

Pofta buna !

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 26 November, 2009, in Mujdei de usturoi, SOSURI and tagged , , . Bookmark the permalink. 6 Comments.

  1. Nu stiu cum se face, dar la mine in familie nimeni nu stia smecheria cu uleiul cald! Noi il puneam rece. Si desi eu sunt Toma necredinciosul si nu credeam ca o sa fie vreo diferenta… Se pare ca este! De cand am descoperit care e secretul mujdeiului delicios, Cristi al meu imi cere cam la 3 zile mujdei… si de fiecare data te pomenim si te laudam. Asa ca daca te apuca sughitul brusc si nu stii de ce.. mancam mujdei 😀

    • Am inteles de-abia acum de ce sughitam asa, dintr-o data. Avand in vedere ca vorbim destul de des de voi, ar trebui sa patiti si voi la fel.
      Nu vine ea, vara (sau toamna :D)?

      Ma bucur ca v-a placut, secretul il stiu de la cumnatica, mare iubitoare de usturoaie. Ulterior am observat ca si ai mei il fac la fel, numai ca eu am inceput sa gatesc doar dupa ce m-am mutat la Bucuresti, acasa neavand drum prin bucatarie, decat la masa :(.

  2. Aaaaa zici ca e smecherie cu ulei cald?Incerc si iti zic.Vorbesc cu mami.

    • Asa este, uleiul cald face usturoiul sa devina ca o spuma, este foarte bun.
      Eu il pregatesc cu ulei din cel in care am prajit cartofii sau carnea, chiar pestele cu malai, in functie de ce am atunci. Daca se pregateste pentru tzatziki, de exemplu, e bine ca uleiul sa fie incalzit separat si sa fie curat :).

  3. Si eu tot de la cartofii prajiti prefer sa folosesc uleiul 😀 probabil si pentru ca asta prajim cel mai des ..

  1. Pingback: Hamsii (cu sos de usturoi si mamaliguta) « Imi place sa gatesc…

Leave a comment