Pui caprese

O alta reteta pe care nu o mai incercasem niciodata.
Nici nu mai mancasem “Pui caprese” vreodata, dar, dupa reteta, suna bine.
Asa ca mi-am facut putin curaj (de obicei am mai mult) si l-am incercat.
E buun si daca va place cu mai mult iute, e delicios. Secretul sta in condimente ;).

Pentru 4 persoane
Pregatire : 20 min + 2 ore de refrigerare
Coacere : 50 min

Ingrediente :

  • 1 piept de pui

marinata :

  • 1 ceapa mica, taiata marunt
  • 4-5 graunti de usturoi taiati marunt
  • 4-5 frunze de busuioc
  • 5 lg ulei de masline
  • 1 lg pasta de ardei iute
  • sare
  • piper

(Separat)

  • 4 rosii medii taiate felii de 1 cm grosime
  • 250 g mozzarella taiata felii de ½ cm grosime

Taiati pieptul de pui in cubulete.

Pregatiti marinata astfel :

Puneti intr-un castron ceapa cu usturoiul, busuiocul, pasta de ardei, sare si piper si turnati peste 3 lg din uleiul de masline. Amestecati bine.
Puneti pieptul de pui intr-o punga cu fermoar (sau care sa poata fi legata) turnati marinata peste el si amestecati bine, astfel incat marinata sa acopere toate bucatile de pui.
Puneti la frigider pentru 2 ore.

Prajiti puiul in marinata, intr-o tava teflonata (fara a mai adauga ulei).

Dupa ce puiul s-a rumenit, punem intr-o tava mica (vas de yena) 2 lg ulei de masline si incepem sa cladim punand pe fundul tavii un strat de rosii, unul de mozzarella, ½ din cantitatea de piept de pui si continuam asa pana la terminarea ingredientelor, avand grija ca ultimul strat sa fie de mozzarella pentru un aspect mai placut.

Se introduce la cuptor pentru 40 de minute.

Se serveste cald.

Pofta buna !

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 6 December, 2009, in √ Bucatariile lumii, Bucataria italiana, FEL PRINCIPAL, Pui caprese and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 8 Comments.

  1. Moaama..! deci imi ploua in gura! Ce imi faci tu mie.. azi ziceam si eu ca lenevesc… Dar chiar trebuie sa fac reteta asta!
    P.S. Nu ne recomanzi si o bauturica langa..? 😀

  2. interesanta reteta,sa vedem ce zic baietii ,poate o probez si eu!

  3. Pff, di cica eu sunt la regim.:)) In gura mea se afla cascada Niagara in momentul asta.:)) Cum sa te abtii cand vezi asemenea bunatati? =p~

  4. Este foarte bun. Am fost putin sceptica initial, dar era prea laudat pe forumul de unde am auzit de el pentru prima data. Si mie imi ploua in gura in timp ce il pregateam.

    Cum faci tu sa ghicesti?! Zilele astea iau lectii de vinuri si “abbinamento”, cum zic italienii. Ti-as recomanda o Babeasca neagra si ca sa fiu sincera, Flore e cel care s-a gandit la ea.

  5. igaveuponlife

    ce bine arata 🙂

  1. Pingback: Charging! Do not disturb! :D « Ҩ Gabriela Elena

Leave a comment