File de somon cu legume verzi

Dragilor, aceasta este o sugestie, caci cina din aceasta seara a fost pregatita la vapori, o noutate si pentru noi si de-abia asteptam sa o gustam.

Am pregatit (urmeaza sa fie gata, mai exact) somon, orez Venere, asparagus si fasole verde la abur. Pentru asta am achizitionat un aparat (s-o numi aburitor, inca nu m-am documentat, dar promit sa o fac) si am urmat o reteta din cartea sosita odata cu aparatul.

Vom folosi ca si condimente putin marar, cum sugereaza ei, dar si tarhon, care e tocmai bun la peste.

Pentru primul fel, pregatesc o supa crema din morcovi si asparagus, fierte cu o ramura de cimbru si 20 ml de vin alb.

Odata ce legumele au fost fierte si pasate, se adauga un ou crud si smantana dulce, sare si piper si se serveste calda.

Va recomand un vin alb sau roze sec la felul doi.

Revin cu poze, daca nu vom fi prea infometati pana va fi gata. Incep sa inteleg ca nu e cazul sa te apuci de gatit la ora 8 si jumatate seara, daca vrei sa gatesti la abur… dar inca rezistam.

O seara frumoasa!

 

M.

 

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 27 March, 2012, in De ce.... Bookmark the permalink. 1 Comment.

  1. Si, cum a fost masa gatita la aburi, vapori si aparate complicate?😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: