Lista cu localitati si monumente in Romania

Iata un site care mi se pare util: http://www.util21.ro/ghid-turistic-Romania/ghid-turistic-Romania-obiective-turistice-cu-litera-I.htm.

Gasiti aici nume de localitati, aranjate in ordine alfabetica si monumentele care exista in localitatile (nu putin la numar) prezentate. Este o simpla enumarare a acestora, insa eu o consider foarte utila pentru ca detalii putem gasi si din alte surse, dupa ce ne-am facut o idee.

Va urez drum bun si va dau un exemplu, deloc la intamplare:

“ISLAZ – comuna, judetul Teleorman; ruinele castrului roman; biserica Sfintii Trei lerarhi; conac (1924); hen (sec. XIX); monum. Revolutiei de la 1848; in satul Mioveni biserica Sfantul. Nicolae (1848).”

Imi permit un errata corrige: Biserica Sf. Nicolae e tot in com. Islaz, iar singurul sat care apartine de comuna este Moldoveni, nu Mioveni (de Arges, probabil…).

Sper ca aceasta eroare sa fie o exceptie, totusi, luati site-ul ca punct de reper si faceti ceva verificari inainte de a porni la drum… 🙂

Miana

Advertisements

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 6 April, 2012, in Calatorii, Ghiduri/Siteuri interesante and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: