Ghimbir

Origine: sudul Asiei

Prezentare: planta erbacee din regiunile tropicale, cu rizom aromatic bogat în uleiuri eterice.

Utilizare in bucatarie:

se foloseste rizomul proaspat care este aromat si bogat in uleiuri eterice,

se curata de coaja si se taie in bucati mici sau se da prin razatoare, avand grija sa se pastreze, pentru a fi folosit, sucul lasat,

in: sosuri, supe, mancaruri, dar si in dulciuri,

se poate fierbe sau praji singur ori cu ceapa sau usturoi,

Forme de prezentare:

– proaspat,

– uscat, transformat in pulbere – de culoare alba, folosit in acelasi fel, dar cu aroma mult diminuata.

Bucatarii: chineză, indiană, tailandeză.

Proprietati benefice sanatatii:

– raceli,

– indigestie,

– reumatism,

– greata,

– astm.

Sursa si pentru mai multe detalii, puteti consulta Wikipedia: ro.wikipedia.org/wiki/Ghimbir

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 1 October, 2012, in De ce... and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: