Tagliatelle cu somon afumat
Pentru 2 persoane
Pregatire: 15 min
Coacere: 10 min
Ingrediente:
-
250 g tagliatelle,
-
ulei de masline,
-
o ceapa mica,
-
100 g somon afumat,
-
100 de g smantana dulce de gatit,
-
patrunjel proaspat,
-
sare,
-
piper proaspat macinat.
Se pun la fiert, intr-o oala incapatoare, 2 lt. de apa. Cand apa a fiert, se pun 3 linguri de sare mare si apoi pastele. Se lasa sa fiarba conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intre timp se pregateste sosul: se toaca ceapa marunt si se caleste la foc mic in 3-5 lg. de ulei de masline. Cand ceapa devine sticloasa se adauga somonul taiat in felii subtiri (Julien). Se calesc impreuna alte 2 minute si apoi se adauga smantana. Se lasa sa fiarba totul, amestecand din cand in cand, timp de 3-4 minute, la foc mediu, cat sa se evapore putin din lichid.
Cand sosul e gata, se pun tagliatellele scurse de apa si se amesteca totul bine. Se imparte totul in doua portii pe farfurii, se presara cu patrunjel proaspat tocat marunt si cu piper proaspat macinat si se serveste imediat.
Pofta buna!
Posted on 5 February, 2013, in • Retete usor de pregatit •, Bucataria italiana, De ce..., Paste and tagged Bucataria italiana, Paste, retete, somon, somon afumat, tagliatelle. Bookmark the permalink. Leave a comment.
Leave a comment
Comments 0