Tagliatelle cu somon afumat

 DSCF4947_2

Pentru 2 persoane

Pregatire: 15 min

Coacere: 10 min

Ingrediente:

  • 250 g tagliatelle,

  • ulei de masline,

  • o ceapa mica,

  • 100 g somon afumat,

  • 100 de g smantana dulce de gatit,

  • patrunjel proaspat,

  • sare,

  • piper proaspat macinat.

Se pun la fiert, intr-o oala incapatoare, 2 lt. de apa. Cand apa a fiert, se pun 3 linguri de sare mare si apoi pastele. Se lasa sa fiarba conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intre timp se pregateste sosul: se toaca ceapa marunt si se caleste la foc mic in 3-5 lg. de ulei de masline. Cand ceapa devine sticloasa se adauga somonul taiat in felii subtiri (Julien). Se calesc impreuna alte 2 minute si apoi se adauga smantana. Se lasa sa fiarba totul, amestecand din cand in cand, timp de 3-4 minute, la foc mediu, cat sa se evapore putin din lichid.

Cand sosul e gata, se pun tagliatellele scurse de apa si se amesteca totul bine. Se imparte totul in doua portii pe farfurii, se presara cu patrunjel proaspat tocat marunt si cu piper proaspat macinat si se serveste imediat.

Pofta buna!

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 5 February, 2013, in • Retete usor de pregatit •, Bucataria italiana, De ce..., Paste and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: