Piure de urzici cu ardei
Povestea piureului de urzici:
“Ce bine ar fi daca ar fi de la inceput piure…
Din pacate, insa, nu e asa.
Pe langa frumusetea peisajului in care cresc aceste minuni ale naturii, trebuie sa fii inzestrat cu mult tupeu ca sa le culegi.
Dupa recoltare, incepe tortura degetelor. Sa fii sigur ca de-aici inainte tu si ele nu veti mai face parte din acelasi corp. Chinul prin care au trecut detegelele mele a facut ca piureul de urzici sa aiba un gust extraordinar. Nu ma laud si chiar daca nu ar fi fost bun, tot l-as fi mancat.
Veselia incepe atunci cand aceasta planta care ti-a atacat fiecare por de pe palme, incepe sa clocoteasca frenetic in apa cu care le amenintai de ceva vreme.
Am reusit sa reunesc in aceeasi oala doi dovlecei pribegi, doi morcovi sugubeti, doi cartofi plictisiti in debara – toate deja fierte si o jumatate de ceapa bronzata in tigaie.
Reteta succesului?! Pentru a omogeniza echipa, a fost, cu siguranta, nevoie de mana de fier a blender-ului.
Pentru ca team building-ul sa aibe succes, s-a camuflat in culoarea verde-uniform data de razbunatoarea urzica, domnul ardei usor calit in greutatile vietii petrecute in tigaia incinsa si scaldata de-un fir subtire de ulei de masline.
In afara de toate acestea, prezent in fiecare moment, ca un agent 007 al gatelilor mele, a stat tot timpul la panda, stors de vlaga, usturoiul cuceritor de nari si de papile.”
Pentru 4 persoane
Pregatire: 30’ (+ timpul de recoltare si de spalare a urzicilor – in functie de curaj)
Pe foc: 30’ (dupa ce apa a clocotit)
Ingrediente:
- urzici (intr-o oala de 5 l, inghesuite bine),
- 2 cartofi,
- 2 morcovi,
- 2 dovlecei,
- 1/2 ceapa,
- 1 ardei gras,
- 1 lg vegeta,
- 4 graunti de usturoi,
- ulei de masline.
Pofta buna!
by Flore
Posted on 2 April, 2013, in √ Bucatariile lumii, Bucataria franceza, FEL PRINCIPAL and tagged Agentul 007, ardei, dovlecei, mancare de post, piure, piure de urzici, post, ulei de masline, urzici, urzici cu ardei, usturoi, vegeta. Bookmark the permalink. Leave a comment.
Leave a comment
Comments 0