Placinta de mere
Pregatire: 30’ Coacere: 20-30’
Ingrediente:
- 2 foi de placinta,
- 6 mere,
- 80-100 g zahar tos (zahar normal alb),
- 2 pl. zahar vanilat,
- scortisoara macinata,
- 4-5 cuisoare,
- 30 g gris,
- zahar pudra,
- optional: 50 g de miezuri de seminte de floarea soarelui.
Merele se curata si se dau prin razatoarea mare. Se pun pe foc impreuna cu zaharul tos si zaharul pudra si se amesteca incontinuu timp de 4-5 minute. Daca optati sa folositi si seminte de floarea soarelui, trebuie adaugate tot acum.
Se adauga grisul, cuisoarele, o lingurita de praf de scortisoara si se mai amesteca alte cateva minute, pana ce sucul de mere e absorbit/se evapora. Se lasa cateva minute sa se racoreasca. Se mai pune un praf de scortisoara si se amesteca bine.
Se aseaza prima foaie de placinta in tava. Pasta de mere se toarna deasupra si se intinde bine, apoi se aseaza deasupra cea de-a doua foaie. Se lipesc bine marginile foile. Pentru ca tava mea era mai mica decat foile, am intors marginile foilor pe deasupra.
Cu o furculita, se inteapa din loc in loc foaia de deasupra, pentru o coacere uniforma.
Se pune in cuptorul incins la 180˚ C pentru 25-30′, pana se rumeneste pe deasupra.
Cand e gata, se scoate din cuptor si se presara cu zahar pudra.
Se lasa sa se racoreasca si se portioneaza.
Pofta buna!
Posted on 4 April, 2013, in √ Bucatariile lumii, Bucataria franceza, FEL PRINCIPAL and tagged mere, placinta, placinta de mere, scortisoara. Bookmark the permalink. Leave a comment.
Leave a comment
Comments 0