Placinta de mere

 
Pentru: 6-8 portii
Pregatire: 30’
Coacere: 20-30’
 

DSCF5171

Ingrediente:

  • 2 foi de placinta,
  • 6 mere,
  • 80-100 g zahar tos (zahar normal alb),
  • 2 pl. zahar vanilat,
  • scortisoara macinata,
  • 4-5 cuisoare,
  • 30 g gris,
  • zahar pudra,
  • optional: 50 g de miezuri de seminte de floarea soarelui.

DSCF5153Merele se curata si se dau prin razatoarea mare. Se pun pe foc impreuna cu zaharul tos si zaharul pudra si se amesteca incontinuu timp de 4-5 minute. Daca optati sa folositi si seminte de floarea soarelui, trebuie adaugate tot acum.

Se adauga grisul, cuisoarele, o lingurita de praf de scortisoara si se mai amesteca alte cateva minute, pana ce sucul de mere e absorbit/se evapora. Se lasa cateva minute sa se racoreasca. Se mai pune un praf de scortisoara si se amesteca bine.

DSCF5157Se aseaza prima foaie de placinta in tava. Pasta de mere se toarna deasupra si se intinde bine, apoi se aseaza deasupra cea de-a doua foaie. Se lipesc bine marginile foile. Pentru ca tava mea era mai mica decat foile, am intors marginile foilor pe deasupra.

DSCF5159Cu o furculita, se inteapa din loc in loc foaia de deasupra, pentru o coacere uniforma.

DSCF5161

Se pune in cuptorul incins la 180˚ C pentru 25-30′, pana se rumeneste pe deasupra.

Cand e gata, se scoate din cuptor si se presara cu zahar pudra.

Se lasa sa se racoreasca si se portioneaza.

Pofta buna!

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 4 April, 2013, in √ Bucatariile lumii, Bucataria franceza, FEL PRINCIPAL and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: