Turiști în România

30 aprilie 2015

Salutare,

Cu greu, am decis asupra locurilor de vizitat. Aceasta deoarece aveam o listă foarte lungă și, realist vorbind, pentru că va conduce doar Flore, nu era posibil să le vedem pe toate. 🙂

Plecarea va fi din Islaz, avem deja cam 4 ore pana la Vâlcea…

De acolo, vrem sa atingem următoarele puncte:

– Horezu (pentru Mănăstire și oalele de lut);

– Mănăstirea Cozia;

– Transalpina;

– Alba Iulia (Cetatea și orasul);

– Hunedoara (Castelul și orasul);

– Mănăstirea Prislop;

– Sarmisegetusa Regia;

– Târgu Jiu (În cautarea lui Brâncuși).

Sfaturile voastre, fie ca turiști, fie ca localnici, sunt binevenite. Ne interesează orice informație legată de punctele de interes turistic, starea drumurilor și sugestii de pensiuni pentru cazare. Vă mulțumim de pe acum.

Cu drag,

Florentin și Miana

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

17 aprilie 2015

Astăzi facem planul pentru București și sperăm că voi, cei ce vedeți acest post, să ne puteți sugera locuri de văzut, pe care poate le cunoaștem deja și vrem să le revedem, dar nu ne gândim la ele și altele, pe care poate nu le-am văzut încă.

Am locuit în Bucuresti mai multi ani, dar ne-am mutat de acolo pe vremea când Lipscaniul era încă un șantier în lucru, iar Podul Basarabi un proiect la început. Acum revenim, în trecere, cu drag de fiecare dată. Credem ca voi, cei care îl cunoașteți bine, ne puteți spune ce merită văzut și ce e nou, căci sunt șanse mari să nu fi fost acolo încă.

Vom fi acolo pentru numai câteva zile și sperăm să întâlnim cât mai mulți prieteni și să vedem împreună cât mai multe locuri frumoase.

Lista noastră include urmatoarele:

– Librăria Cărturești;

– Palatul Parlamentului;

– Parcurile Cișmigiu și Herăstrău;

– Zona Lipscani (seara);

– Palatul Cotroceni.

Ne-ar plăcea, de asemenea, să vedem o piesă de teatru sau un concert, dar încă nu am început să ne informăm.

Daca aveti orice sugestii, acestea sunt binevenite.

Vă mulțumim de pe acum și vă invităm să vedeți câteva fotografii din ultimele noastre vizite la București.

Buc4Buc

Buc6 Buc5 Buc2

Buc3

Miana

~~~~~~~~~~~~~~~~

15 aprilie 2015

???????????????????????????????
Să descoperim frumusețile României, să devenim constienți de potențialul țării noastre este un proces pe care l-am început cu mult timp în urmă.

Să apreciem frumusețile ei reprezintă o altă poveste.

Probabil că aveam nevoie să mai creștem, să vedem alte țări ca să ne întoarcem cu atâta deschidere către țara noastră și să o iubim pentru ceea ce este și nu pentru ce am vrea să fie.

Avem mulți prieteni și colegi nemți, belgieni, slovaci sau italieni care au vizitat România și ne invită să o cunoaștem și noi, așa cum au facut-o ei. Nu e ironic?

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Aceasta este provocarea noastră. Să călătorim cât mai mult în România și să o iubim sau să nu o iubim pe bună dreptate, pentru că am cunoscut-o pe pielea noastră.

Nu demult, am lansat o pagina de facebook (1000 Reasons to visit and come back to Romania). Prin aceasta încercăm să promovăm frumusețile României, publicând fotografii personale și ale prietenilor, dar și fotografiile altor pagini care au aceeași țintă. De ce vrem să facem acest lucru? Pentru ca, pe lângă faptul că îi ajutăm pe alții să ne cunoască țara, o cunoaștem noi înșine, în același timp.

Pentru că am hotarât ca vara aceasta să vizităm România, vom publica atât aici, cât și pe pagina de facebook mesajele noastre, mai întâi cu planurile de vacanță, așteptând cu drag sugestiile voastre, mai apoi cu fotografii din locurile vizitate.

missfloress

Vom avea două săptămâni la dispoziție (mult sau puțin, vom profita la maxim), am făcut un plan, o hartă și avem ca obiectiv să vedem cât mai mult, dar și să ne oprim suficient timp ca să ne bucurăm de ceea ce întâlnim.

Planul este aproape gata, știm zonele pe care le vom vizita și, când vom avea schița finală, vă vom împărtăși-o pentru ca voi, cei ce cunoașteți aceste locuri, să ne ajutați la a o îmbunătăți.

Mă veți întreba poate de ce postez aceste lucruri pe blogul de rețete.

DSCF5194

Cei care mă cunosc demult, știu că am început acest blog în urmă cu mai mult de 5 ani, inițial pentru rețete, ulterior pentru a publica atât informații despre alimente si valoarea nutițională a aceastora sau ceaiuri, dar și despre destinații de călătorie, pentru că aceasta este o pasiune pe care o împărtășim, eu si Florentin. Deci, iată-ne aici, gata să împlinim visul. Parte din călătorie va fi dedicată degustării de bunătăți locale și promitem să facem rost de cât mai multe rețete și sugestii de bunătăți.

Așteptăm cu drag să ne urmăriți și să ne scrieți sugestiile voastre.

Pe curând,

Miana

****************

Oct. 2013

Acum ceva vreme am hotarat sa facem turul Romaniei. Era primul pas si cel mai important. Avem o tara frumoasa, insa pana acum nu am vazut decat foarte putin in sud si centru. Vrem sa ne cunoastem tara!

Evident ca avand la dispozitie o perioada lunga pentru a decide si a organiza, ne dam seama deja ca pe parcurs vor aparea schimbari in plan si ca pana in momentul in care nu ne vom cumpara biletele de avion sau vom pune masina in miscare pentru a porni la drum, nu va fi nimic sigur, nici macar data plecarii.

Stim insa cateva detalii.

Vrem sa vedem cat mai mult si avem o schita a parcursului. Mai stim ca vom avea rucsaci, harti si multa flexibilitate, caci nu vom sti (cand si daca va fi) decat data de inceput. Restul… e nescris.

Am vrea sa incepem anul urmator, la inceput de vara, timp de doua-trei saptamani, cu o parte a Romaniei si fara a avea pretentia de a vedea totul, caci sunt multe locuri care merita sa te opresti si sa le admiri.

Niste prieteni ne-au povestit cu mare drag de Sulina si planul este acela de a face un tur al estului tarii, incepand cu Bisericile pictate din nordul Moldovei, continuand cu Iasiul, Vulcanii Noroiosi si mergand in Delta pentru cateva zile, apoi in Vama Veche, pentru Folk You!. Vad acum ca de la Sulina la Vama Veche sunt aproape 200 de km. Am vrea sa le vedem pe toate… dar timpul e putin si lista e lunga…

Sotul meu ar vrea, si il sustin, sa vedem zona Portilor de Fier, apoi sigur, Transilvania si Maramuresul sunt un “must do”…

Trei saptamani vor fi prea putine, insa, oricat am vedea, vor fi, cu siguranta, doar timp castigat.

Sunt convinsa ca mai sunt multe alte locuri de vazut in drumul nostru si suntem dispusi sa ne oprim sa le vedem, daca ne vor aparea in cale…

Vom pregati schita, din ce in ce mai plina si, sperand, din ce in ce mai aproape de momentul realizarii…

Week-endul trecut am avut ocazia de a vizita, cu un ghid special, sora mea mijlocie, Cluj-Napoca si salina de la Turda.

Trebuie sa spunem ca ne-am indragostit si nu putem decat sa asteptam cu multa nerabdare sa vedem si alte locuri din tara noastra frumoasa.

Urmatoarea destinatie e Bucurestiul, in care am locuit, dar pe care l-am vizitat prea putin. Vom vedea in noiembrie Palatul Parlamentului (Casa Poporului), cea mai mare caldire din lume, nu?! Vreau sa ma intorc, sa ma plimb in Carol si sa simt din nou atmosfera Lipscaniului seara…

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: