Pizza margherita

Pentru 6 portii
Pregatire: 10’
Coacere: 30’

Ingrediente:

  • 1 blat de pizza
  • 100 ml sos de rosii
  • 500 g mozarella
  • oregano
  • busuioc

Daca aluatul se pregateste in casa, timpii vor fi urmatorii:
Pregatire: 20′ (+30 de repaos)
Coacere: 30′

Peste blatul intins in tava tava se toarna sosul de rosii subtiat cu 3 lg. de apa, care se intinde uniform.
Se aseaza deasupra mozarella, taiata felii de ≈ 0,5 cm. grosime, in mod egal pe toata suprafata.
Pizza formata se da la cuptor pentru 30’, la 200˚ C.

Se serveste calda, dupa preferinte, cu oregano sau busuic uscat, presarate deasupra.

Pofta buna!

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 26 January, 2010, in √ Bucatariile lumii, Bucataria italiana, PIZZA, Pizza margherita and tagged , , , . Bookmark the permalink. 11 Comments.

  1. ….am si eu o curiozitate 🙂 : pozele sunt facute la ce ti-a iesit tie? arata demential…eu care sunt o pofticioasa notorie… salivez pe aici 🙂

  2. Pai atunci, cu mandrie spun ca sunt poze facute de mine.

    In general, am pus poze si de dinainte de a ajunge in cuptor.
    Ca si completare, toate retetele sunt pregatite inainte de a ajunge aici.

    Ordinea ar fi: gatit combinat cu pozat si pus pe blog.

    Multumesc pentru vizita, te mai astept.

  3. eeee? 🙂 suna bine de tot…cred ca o sa imi servesti sursa de inspiratie cand ma apuca bucatareala 🙂
    chiar arata minunat pozele… mai vin pe la tine 🙂

  4. Te astept cu drag, doar sa imi spui si mie cum ti-au iesit.

  5. Ce coincidenta! Mie imi place sa mananc! 😀

  6. Bine ai venit in clubul celor carora le place sa gateasca si sa manance.

    Am creat special o categorie de retete usor de pregatit. Te invit sa incerci retetele de acolo, cu siguranta ca iesi ceva bun.

    Te mai astept.

  7. Tocmai am servit o pizza si eu, dar sigur nu era asa de buna ca margherita pe care ne-o prezinti aici! 😀

  8. 🙂 Multumesc, eu nu sunt cel mai mare fan pizza si de aceea, blatul trebuie sa fie nici prea subtire, dar nici gros, nici crocant, nici paine; iar tava pe care o aveam am facut-o jumatate margherita, 1/3 cu salam si masline si restul cu hamsii sub ulei (sper ca hamsii sunt, asa zice dictionarul meu).

  9. Arata foarte bine, sunt in stare “mozarella” astazi.

  10. Alin Mananca Tot(Nicknameul meu)

    foarte delicioasa pizza sper ca si mama(am 12 ani:D) sa o pregateasca apropo felicitari pentru tot blogu acesta minunat

    • Retzetar de... fericire

      Buna Alin,

      Iti tin pumnii, sunt sigura ca nu trebuie decat sa ii spui mamei tale sa o pregateasca. Nu este greu, insa iti trebuie un cuptor bun. 😉

      Te mai astept si pentru alte retete.

      Miana

Leave a comment