Ienibahar (Piperul jamaican)

Origine: Jamaica

Utilizare:boabe intregi, pentru aromatizarea pestelui, marinarea carnii de porc sau de oaie, sau la muraturi, impreuna cu hrean si piper.

Are un gust iute si aromat, o combinatie intre cuisoare, nucsoara si scortisoara.

Preparate sarate: este una din principalele mirodenii ale Bucatariei Caraibiene si foarte utilizat in prepararea multor feluri de mancare in Bucataria Palestiniana; folosit pentru aromatizarea carnii uscate sau afumate in Bucataria Mexicana si unul din ingredintele ce se pot gasi in curry. In Bucataria Americana este utilizat mai ales pentru aromatizarea dulciurilor, dar este si unul din principalele ingrediente ale Cincinnati chili. In Bucataria Englezeasca se foloseste la pregatirea celebrelor “pancakes”. Este unul din ingredientele principale ale amestecului denumit Creola, ce contine: piper negru, piper alb, piper verde, piper rosu si ienibahar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: