Paste cu ton

Am mancat pentru prima data acest fel de mancare in Italia, dupa care, revenita in tara, l-am pregatit si eu pentru “a cuceri” cativa prieteni cu el.

Aleg, de obicei, fusili, pentru ca imi place cum arata finalul, dar e potrivit orice tip de pasta scurta: fundite, penne sau pasta proaspata. Cat despre culoarea lor, s-a intamplat sa am in casa o combinatie de paste cu ou, spanac si rosii, dar nu am simtit mare diferenta la gust.

Pentru 2 persoane
Pregatire: 5 min
Fierbere: 15 min

Ingrediente:

  • 150 g pasta
  • 1-2 graunti de usturoi
  • 3 lg ulei de masline
  • 1 cutie de ton fulgi/bucati in ulei
  • 100 ml bulion (sa fie lichid, nu pasta)
  • eventual, 1 lg ulei de floarea soarelui

Se pun la fiert, intr-o oala, 1,5 l de apa cu un praf de sare si 1 lg de ulei de floarea soarelui (daca pastele nu va inspira incredere ca nu se vor lipi).

Cand apa a fiert, adaugati pasta si fierbeti cf. instructiunilor. Daca o doriti “al dente”, va trebui sa o luati de pe foc cu un minut inainte.

Scurgeti pasta de apa in care a fiert.


Tocati marunt usturoiul si caliti-l, la foc mic, in uleiul de masline. Cand usturoiul s-a inmuiat, adaugati tonul scurs de ulei si, mestecand incontinuu, caliti tonul (tonul putin calit ii da un gust mult mai bun sosului) – cam 3 min.

Adaugati bulionul si mai fierbeti, la foc mic, 2-3 min.

Uniti 2/3 din sos cu pasta si pastati restul pentru ca fiecare sa isi mai adauge, dupa gust.


Pofta buna!

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 24 November, 2009, in √ Bucatariile lumii, Bucataria italiana, FEL PRINCIPAL, Paste, Paste cu ton and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. Salut! Ma bucur enorm ca ai pus reteta asta aici, ca nu am mai mancat de mult paste ca ale tale si imi era dor de niste paste cu ton… si chiar nu imi aminteam reteta! (desi mie niciodata nu imi ies pastele la fel de bune ca ale tale).. Pentru cine nu o cunoaste, e o placere sa vii la masa la fata asta 😀

Leave a comment