Cartofi cu branza la cuptor

Pentru 6 persoane
Pregatire: 15’
Coacere: 30’

Ingrediente:
  • 1 kg cartofi
  • 100 g cascaval
  • parmezan razuit
  • ulei pentru prajit
  • sare

Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie in cubulete de aproximativ 1 cm latura.
Se prajesc in mult ulei bine incins (pentru a nu se lipi sau praji doar la suprafata) si se scot din tigaie pe un servetel de hartie. Se sareaza dupa gust.
Se continua procedeul pana la terminarea cartofilor.

Cascavalul se taie in cubulete de aceeasi marime cu cartofii sau putin mai mici.
Se aseaza, pe rand, intr-o tava sau vas yena: cartofii, cascavalul si parmezanul razuit deasupra.
Se da la cuptorul incins la 200° C timp de 20’ (pana ce cascavalul s-a topit si s-a gratinat pe deasupra).

Se servese ca si garnitura la diverse fripturi.

Pofta buna.

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 18 December, 2009, in √ Bucatariile lumii, Bucataria italiana, Cartofi cu branza la cuptor and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: