Cartofi la cuptor cu cascaval ras


Pentru 6 persoane
Pregatire: 10’
Coacere: 30’

Ingrediente:

  • 1 kg. cartofi
  • 5 lg. ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 100 g cascaval ras

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cuburi mari (≈ 3/3 cm).
Se pun intr-o tava, se presara cu sare si piper dupa gust si se toarna deasupra uleiul de masline.


Se baga la cuptor, la 200˚ C, pentru 30’.

Cand sunt gata (cartofii trebuie sa fie putin rumeniti pe deasupra, dar moi la mijloc), se scot si se presara cu cascaval ras.

Se servesc pe langa diverse fripturi, ca garnitura.

Pofta buna!

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 25 January, 2010, in • Retete usor de pregatit •, √ Bucatariile lumii, Bucataria italiana, Cartofi la cuptor cu cascaval ras and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. 8 Comments.

  1. Oficial am intrat in pofte !!!! 😦

  2. Ce pot spune este ca reteta ta ori este incompleta ori cele 200 grade ale cuptorului tau sunt de fapt 2000 grade pt ca la mine dupa 30 min sunt inca foarte cruzi.
    Spor si sper sa nu mai strici masa de duminica si altora 🙂

    • Reteta indica exact pasii pe care i-am urmat eu atunci cand am pregatit aceasta garnitura.

      Mi-as dori mult sa stiu cat timp a trebuit sa mai tii cartofii in cuptor pana au fost gata. Este ciudat ca dupa 30′ ei sa fie inca foarte cruzi, asa cum spui.

      Imi displace faptul ca ai intarziat cu masa si sper ca nu a fost ruinata – datorita alegerii facute, dar este o reteta cat se poate de simpla – greu de crezut sa nu iasa.

  3. I-am mai tinut inca 30min. In total o ora. Imi cer scuze ca am fost oarecum sarcastica data trecuta, dar iti dai seama cata foame se acumulase si cum asteptam toti sa se faca … si pestele era deja gata … iar cartofii nu 🙂
    Pana la urma dupa 1h au iesit ok.

    • Ma bucur ca ti-au iesit, o ora mi se pare totusi mult, daca nu ai pus apa, iar cartofii erau albi si nu rosii.
      Important e ca pana la urma ati servit cartofii, sa va fie de bine!

  4. Cunosc si eu reteta aceasta!Adevarat,cartofii stau la cuptor o jumatate de ora.Toata smecheria este ca vasul sa aiba capac sa fie perfect acoperit!

  5. este ff simpla reteta eu fac ff des cartofi cu rozmarin la cuptor insa nu ii tai in cuburi ci in 6 pe lungimea carofului si intradevar dureaza cam 50de min 1 ora coacerea

Leave a comment