Rulada de carne

Ponturi :
- Marinata poate contine si alte condimente preferate (de exemplu : un praf de ardei iute), cele indicate in reteta fiind ingredientele de baza.
- Pentru ca ouale fierte sa ramana intregi, se adauga un praf de sare in apa in care fierb, iar dupa ce sunt gata, se tin in apa rece (care se schimba de cateva ori, pentru a evita incalzirea ei).
- Ingrediente :
- 800 g carne macra de porc
- 4 oua
marinata
- 1 ceapa mica
- 2 graunti de usturoi
- 3 frunze de telina
- 1 legatura de patrunjel
- 5 boabe de piper
- ½ lgt. sare
- 3 fire cimbru
- 1 foaie de dafin
- 1 pahar de vin rosu
- 5 lg ulei de masline
Se toaca foarte marunt ceapa, usturoiul si patrunjelul, se taie frunzele de telina pe lungime, in bucati de 8-10 cm si se amesteca intr-un castron toate ingredientele pentru marinata. Carnea se taie, pe cat posibil, intr-o singura fasie groasa se ½ cm, care se amesteca cu marinata, apoi se toarna intr-o punga care se pune la frigider pentru 2 ore.
Se fierb ouale tari si se curata de coaja.
Carnea se curata, pe cat posibil de legume si condimente, se aseaza ouale deasupra si se face un rulou care se leaga cu sfoara de bucatarie si aseaza intr-o tava de chec. Marinata se toarna pe langa rulada. Se introduce tava in cuptorul incins la 200° C si se coace 40’.
Se serveste ca friptura, insotita de o garnitura de legume.
Pofta buna !
Posted on 29 December, 2009, in ANTREURI, √ Bucatariile lumii, Bucataria romaneasca, Carne de porc, FEL PRINCIPAL, Rulada de carne and tagged ardei, boabe de piper, ceapa, coaja, condimente, foi de dafin, friptura, frunze de telina, garnitura, legume, marinata, patrunjel, piper, rulada, Rulada de carne, sare, telina, ulei de masline, usturoi, vin rosu. Bookmark the permalink. 1 Comment.
Pingback: Cartofi la cuptor cu cascaval ras « Imi place sa gatesc…