Cartofi natur

Pentru 6 persoane
Pregatire: 10’
Fierbere: 20’

Ingrediente:

  • 12 cartofi medii
  • sare
  • patrunjel
  • unt sau ulei de masline nou

Cartofii se fierb in coaja, iar cand sunt gata (se probeaza cu o furculita, sa patrunda usor), se scot si se tin sub jet de apa rece 2’, apoi se decojesc.
Se taie in 4, pe lungime, apoi in 2 fiecare parte obtinuta.


Se pun intr-un vas larg, se sareaza si se adauga, din loc in loc, cubulete de unt (care se vor topi de la caldura cartofilor) sau ulei de masline, dupa preferinte.

Se presara cu patrunjel proaspat tocat marunt, pentru o aroma mai puternica.

Se servesc ca garnitura pentru diverse fripturi.

Pofta buna!

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 14 February, 2010, in • Retete usor de pregatit •, √ Bucatariile lumii, Bucataria romaneasca, Cartofi natur and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 13 Comments.

  1. Mmmm, ce de bunataturi pe-aici! 🙂

  2. Cu siguranta! Ma tot gandeam zilele astea, ar trebui sa gatesc mai des, imi place, iar aici chiar am ce incerca! E doar un mod de a ma relxa, n-o fac mereu, timpul nu-mi permite! 🙂

  3. Hai ca ii fac si eu azi celui mic pe langa putin piept de pui. Ramasesem in pana de idei cu ce sa ii mai dau sa manance. Multumesc.

  4. 🙂 Pune-i un cubulet de unt in ele, ai sa vezi, ii va placea si lui mami, nu numai lui.
    Iar daca pui si crutoane in ea, devine o mancare de oameni mari, foarte sanatoasa si gustoasa.

  5. Pff.. oare de ce am intrat aici când am un moment de foame maximă? I-aş mânca cu totul din farfuria aia, chiar dacă nu îmi place pătrunjelul :))

  6. 🙂
    Macar te-ai uitat la ceva ce nu iti facea pofta… asta, da noroc.

    Bine ai venit pe la mine, te mai astept si alta data.

  7. dupa ce ii fierb ii pun sub jet de apa rece? nu se incruzesc? 😐

Leave a comment