Paine cu ou – dulce


Daca la dulcele copilariei mele  – banane – au ridicat manuta cam multe persoane (adica doar Dan le cunostea, lucru de care inca nu sunt totusi convinsa inca), sper ca painea cu ou nu mai este o necunoscuta pentru nimeni…

Buna dimineata, buna seara, oricand… cu o cana de ceai sau de lapte…

Exista si sarate, dar pe-acelea nu le-am incercat niciodata, dar stiti voi cum e: tot ce n-am facut inca, urmeaza sa fac!

Pentru 12 buc.
Pregatire: 3’
Prajire: 10’

Ingrediente:

  • franzela veche de 1 zi, 12 felii;
  • oua, 2 buc.;
  • zahar vanilat, 1 pl.;
  • zahar pudra, pentru pulverizat pe paine.
  • lapte, 100 ml;
  • sare;
  • ulei pentru prajit.

Ouale se bat cu un praf de sare, pana devin o spuma lejera, se adauga zaharul vanilat si se mai amesteca putin cu o furculita, ca zaharul sa se topeasca.

Se incalzaste uleiul si se regleaza focul la un nivel mediu.

Se ia o felie de franzela, se inmoaie putin in lapte, pe ambele fete – fara a se imbiba, apoi se trece prin oul batut si se pune in uleiul cald. Se repeta procedeul si cu celelalte felii de paine.
Painea data prin lapte si ou se prajeste pe ambele fete, apoi se scoate pe un servetel de hartie, pentru a fi absorbit surplusul de ulei.

Se pulverizeaza cu zahar pudra si se transfera pe un platou de servit.

Se servesc imediat, calde.

Pofta buna!

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 15 March, 2010, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 10 Comments.

  1. Mie imi plac in varianta ne-dulce si la cuptor… cred ca am mai spus, dar mi se face rau numai cat aud cuvantul prajeala… 😀
    Painea inmuiata in lapte si apoi trasa putin prin ou… apoi data la cuptor cu putin cascaval pe deasupra… sau orice fel de branza…

    • Da, stiu ca tu esti impootriva prajelilor. Ceea ce nu e rau deloc, pana la urma, dar totul e bun cu moderatie. 😀 Eu nu le fac prea des, asa ca nu vad nimic rau in asta.

      Poate incerci si varianta dulce, eu am sa o incerc pe cea sarata, cu siguranta. Seamana a Croque Monsieur :).

      • Motivele mele nu sunt “ca e bun sau rau” 😀

        Putea sa fie cel mai sanatos lucru de pe lumea asta. Prajelile imi provoaca greata numai ca miros… probabil nici nu am fost obisnuita cu ele de mica si de asta…

  2. Eu stiam intr-o varianta simplificata, painea data numai printr-un amestec de ou, putina faina si zahar, apoi prajita si restul.
    Noua ne plac mult si-asa, dar acum a ta reteta suna mai bine, am sa o incerc dupa post.

    • 🙂 Acasa, facuta de mami, si eu tot asa mancam si era tare buna, dar am aflat de varianta cu lapte de la o prietena si am incercat.
      Avantajul este ca ramane mai moale painea. Trebuie insa doar sa o atingi putin, pentru a nu risca sa se imbibe felia de paine cu lapte ;).

  3. Mie-mi facea mami cand eram mica, dar varianta clasica, fara zahar si lapte. Acum …ii fac prietenului dar cu zahar.:))

  4. Doamne, de cand n-am mai mancat paine cu ou 8-> :-< ma faci sa-mi fie asha de dorrrrr…si mie imi facea mami, dar sarate, simple 😀 si acum le-as vrea la fel

  5. Alina, care a fost feedbackul? La mine a fost simplu, inainte sa ma dezmeticesc, a mai ramas doar una, pe care, evident, am luat-o cu mine si-am fugit :)).
    Chocolate, neaparat am sa le incerc si cu sare, prea vorbeste lumea ca sunt bune.

  6. Si eu mananc dupa reteta propusa de Miana, dar fara zahar vanilat.La final se pune putin zahar.
    Nu am mai mancat de o buna bucata de timp…
    Ca si Diana si eu am probleme fiindu-mi greata de prajeli.
    Dar tot mi-e dor… 😛

  7. Mie mama imi facea mereu cu oua si zahar ..mmmm……erau asaa de bune mie dor de ele si de mama

Leave a comment