Orez sarbesc
Ingrediente:
- 1 cana de orez
- 4 cani de apa
- 2 ardei grasi
- 1 ceapa
- 2-3 graunti de usturoi
- 1-2 morcovi
- 5-6 rosii
- 4-5 lg. ulei
- sare
Legumele se curata, se taie in cuburi mici si se calesc in ulei 2-3’.
Se spala orezul si se adauga peste legume, apoi se toarna 4 cani de apa.
Se amesteca din cand in cand, pentru a evita lipirea orezului.
Cand s-a fiert orezul, se potriveste de sare.
Se serveste ca garnitura pentru diverse preparate.
Pofta buna!
Posted on 21 January, 2010, in • Retete usor de pregatit •, Orez sarbesc and tagged ardei, ceapa, garnitura, morcov, orez, orez cu legume, Orez sarbesc, usturoi. Bookmark the permalink. 8 Comments.
chiar acum imi pregatesc un orez.
sper sa imi iasa bine
daca nu…te mananc pe tine 😆
Ups!
Acum chiar am emotii.
Nu de reteta, dar marturiseai cu putin timp in urma ca inca nu stii sa fierbi un ou.
Sau e fishuc pe-acolo? M-am prins?
In orice caz, iti tin pumnii (nu de alta, dar…).
ha ha ha 😆
nu, fishuc nu a fost cu mine, iar orezul a iesit foarte bun. cel putin, comestibil 🙂
La oua e alta poveste, nu reusesc niciodata asa cum vrea el, asta e alta problema insa.
Sper sa invat sa gatesc cand o sa ne mutam impreuna…
Hmmm, asta nu suna bine.
Cum adica a fost comestibil?
Atat? 😛
🙂 a fost bun
eu nu am pasiuni pentru mancaruri…eu mananc ca mi se face foame, dar daca nu mi s-ar face foame, nu as avea pofte 🙂
Fara sa incerc intentionat sa sune ciudat, dar daca noi doua am fi 2 cuvinte, am fi antonime :)) eu nu mananc decat daca “imi face cu ochiul”.
Dar inteleg ce zici pentru ca al meu e asa, mancare sa fie…
Multumesc deci, e de bine daca cineva asa zice: “a fost bun”.
chiar 4 cani de apa? se lasa sa se fiarba pana ce nu mai este apa deasupra orezului?
Eu pun apa treptat si opresc focul inainte ca toata apa sa scada, dupa care acopar cu un capac, astfel incat apa este absorbita. Orezul trebuie sa fin de tipul celui care nu se lipeste, iar boabele trebuie sa ramana separate unele de altele.