Pui la cuptor cu cartofi si sos alb
Ingrediente :
- 5 pulpe de pui
- 500 g cartofi
- 3 graunti de usturoi
- 1 foaie de dafin
- ½ pahar de vin (cel rosu va colora cartofii, dar gustul e chiar mai bun decat cu vin alb)
- sare
Ponturi :
- Pentru a evita spuma neplacuta pe care o face carnea cand fierbe, se spala pulpele si se oparesc 2-3 min. intr-o oala cu apa care fierbe in clocote ; se scot, se spala din nou si sunt gata de pregatit.
- Nu adaugati sare de la inceput in mancarurile ce contin cartofi, acestia vor ramane tari (apare senzatia ca nu ar fi fierti).
Se curata cartofii, se spala si se taie rondele, dupa care se aseaza un strat uniform in tava. Pulpele de pui se aseaza peste cartofi. Se pune apa cat sa acopere cartofii si jumatate din pulpe, apoi se adauga grauntii de usturoi taiati, pe lungime, in 2-3 buc., foaia de dafin si vinul. Se introduce la cuptor, avand grija sa verificam din cand in cand de apa si sa adaugam sare, cand cartofii s-au fiert. Se serveste insotita de salata verde sau de rosii.
Pofta buna !
NB: Daca ati incercat reteta, mi-ar face o deosebita placere sa aflu parerea voastra.
Posted on 26 November, 2009, in √ Bucatariile lumii, Bucataria romaneasca, FEL PRINCIPAL, Pui la cuptor cu cartofi si sos alb and tagged cartofi, cuptor, pui, usturoi, vin. Bookmark the permalink. 4 Comments.
si reteta pt sos alb unde e?
Da… stiu la ce te referi.
Am avut dubii in a numi asa reteta.
Stiu aceasta reteta de la maica-mea, care o pregatea de cand eram mici si am denumit-o asa in familie.
Considera ca sos alb este sosul transparent pe care il ai la final, din apa si vin cu aroma condimentelor adaugate. Sos care noua ne place foarte mult si niciodata nu e suficient. 🙂
Sper ca nu te-am dezamagit si iti promit ca in curand sa incerc o reteta de pui cu sos alb ca in cartea de bucate.
Miana
eu am gatit aceasta reteta si e mai pomenita felicitarile mele .o sa te invit sa servesti mancarica cu mine si sa-mi spui daca e ca a ta .bravo
L-am pregatit miercuri, cand am avut zi libera. Imi place foarte mult faptul ca solicita putin timp si e o mancare cu care m-as prezenta si in fata prietenilor fara emotii.