Tzatziki
Pentru 2 portii Pregatire: 15’ + 30’ repaos Coacere: n/a
Ingrediente:
- castraveti cornichon, 4 buc.;
- iaurt gras, 300 g;
- usturoi, 2-3 graunti;
- ulei de masline, 3 lg.;
- marar, cateva fire
- sare;
- piper.
Castravetii se spala si se dau prin razatoarea mare, dupa care se pun intr-o sita si se presara cu sare. Se lasa asa, sa se scurga, timp de 30’, timp in care se curata usturoiul si se piseaza in mojar, cu un praf de sare.
Se pun intr-un vas castravetii, care se storc putin si cu mana si se adauga celelalte ingrediente: usturoiul pisat, iaurtul scurs de zer, uleiul de masline, mararul tocat marunt si un praf de piper. Se amesteca bine.
Se potriveste de sare, daca mai este cazul, si se aseaza in vasul de servit.
Se serveste ca sos pentru cartofii prajiti, salata – ca atare sau cu biscuiti sarati.
Pofta buna!
Posted on 19 March, 2010, in • Retete usor de pregatit •, √ Bucatariile lumii, Bucataria greceasca, SALATE, SOSURI and tagged Bucataria greceasca, salata, sos, tzatziki. Bookmark the permalink. 9 Comments.
Imi place cum arata si cred ca este si buna la gust! 🙂
O reteta rapida! 😉
E chiar bun. Am facut intr-o seara de proba, dar am mai prins ce e in bolul transparent pentru ca nu am avut chef la masa :)). Asa ca l-am facut si a doua zi, daca tot mai aveam iaurt :P.
Se zice ca e o salata de vara… ceea ce mi se pare ok, avand in vedere tocmai ingredientele, dar o sa aflu sigur in cateva luni.
Chiar vroiam sa fac sosul asta. Pacat ca tin post. Da nu e nimic ca il fac pentru restul familiei!
Sigur le va placea, mai ales cu cartofi prajiti :).
Iti multumim ca asa de frumos prezinti ceea ce gatesti, aranjand cu rabdare, intr-un mod estetic si ingredientele de care avem nevoie! 🙂
Ma bucur ca iti place, draga mea. Am facut asta mai ales la inceput, acum cred ca mi-a intrat in obicei si totul vine de la sine.
Ceva imi spune ca pana si un slabanog ca mine ar manca o portie intreaga… 🙂
Asa e, confirma cineva care stie despre ce vorbesti.
Adi? Eu am inceput sa mananc paste si cred ca deja se vede un pic. 5 more to go! Daca vrei, iti dau “cura” mea. :)) si incep sa pun aici cat mai multe retete de paste. 😛 De-abia acum le descopar cu adevarat…
Si tocmai ce mi-am adus aminte cum s-a transformat Flore acum 5 ani cand, de-abia venita din vacanta in Italia, tot ce gateam erau paste cu ton sau ragu. :)) Trebuie gandita bine problema. 😀
Mie mi-a fost rau o data de la sosul asta,poate ca mancasem prea cu pofta. De atunci, l-am evitat. Dar nu neg ca e foarte,foarte gustos 🙂