Pui la cuptor pe sticla

Ieri ma tot chinuiam la gandul ca nu stiu ce sa pregatesc pentru cina, cand cineva mi-a dat ideea de a face pui pe sticla la cuptor.

Hm, mi-am zis, cum o fi? am auzit de el, dar nu l-am mai facut niciodata. In afara de pui (evident), ce ii mai pun? Asa ca am dat un “search” pe Google si m-am inspirat la condimente de aici. Sincer, nici nu stiu daca se face si altfel, m-a incantat aceasta reteta si nu am vrut sa mai caut.

Sa va mai spun ca a mai ramas o bucatica mica, mica si asta pentru ca avuseseram antreuri si l-am servit cu cartofi nature si chiar n-a mai intrat?

Pentru 5 persoane
Pregatire: 15’ + 30’ repaos
Coacere: 1 ½ h

Ingrediente:

  • 1 pui (1-1,2 kg)
  • sare
  • piper
  • rozmarin (1 crenguta)
  • salvie (2 frunze)
  • vegeta
  • 50 g unt

Nota: Daca se doreste obtinerea unei arome mai puternice de rozmarin si salvie, acestea pot si introduse in gatul sticlei sau se pot folosi condimente uscate, facute praf si care sa se adauge in amestecul pregatit din celelalte condimente.

Se curata puiul bine, indepartandu-se organele interne, capul, gatul, picioarele si varfurile aripilor, se parleste la flacara puternica puful de pe el si se spala bine pe dinauntru si pe dinafara.
Se presara cu sare pe fata si pe spate si se lasa asa 30’.
Untul se topeste intr-un vas, la foc foarte mic si se torna desupra puiului, incercandu-se ungerea in intregime a puiului cu unt.

Se pregateste un amestec dintr-o lgt. rasa de sare, 1 vf. de cutit de piper si 1 lg. de vegeta si se condimenteaza bine puiul pe dinauntru si pe dinafara.

Se ia o sticla de ≈ 300 ml sau un borcan de ≈ 450 ml, se umple cu apa, lasand 1 cm gol, se aseaza puiul pe sticla/borcan si se pune intr-o tava sau vas de yena plin cu apa ¾.
Se adauga in apa din tava rozmarinul si frunzele de salvie.

Tava se introduce la cuptor pentru ≈ 1 ora si 30’, pana cand puiul s-a rumenit.

Se serveste cu diverse garnituri si salata verde sau muraturi.

Pofta buna!

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 11 February, 2010, in • Retete usor de pregatit •, Carne de pasare, FEL PRINCIPAL, Pui la cuptor pe sticla, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 23 Comments.

  1. aaah imi ploua-n gura!!!

  2. Am primit bis la el, asta-i mare lucru, caci ai mei nu prea sunt cu “frantuzismele” si ii cam chinui de 2-3 luni incoa’, dandu-le in fiecare zi ceva diferit :)).

  3. am gatit am gatit am gatit !!! si noi azi, tot pui, dar cu cartofi si legume thailandeze :D:D

    mama ce bun a iesim…am uitat sa mai facem pozele 😀

  4. Aiaiai… tare “rau” o mai duce IT-istul tau!! 😀

    • Da, da! Asa zic si eu. Numai el nu recunoaste. Probabil ca sa scoata si mai mult de la mine :)).

      Glumesc. Imi face complimente si imi place mai ales cand zice: “Nu mai pot, iar am mancat ca un …”. In ultima vreme zic si eu tot mai des, dar fara rezultate pe cantar…
      Asta ar fi de rau, oricat de ciudat ar suna, cine ma stie in persoana, stie si ca incerc sa ma ingras…

  5. Mai stiu eu o colega care tot tine sa se ingrase… mananca si numai prostioare, si in cantitatea mai mare decat se cere de regula… adica minipizza de aceea de la fornetti, sandvis, branzoaica, mar eventual, asta in timpul cat stam la facultate 😀 Si nici nu se cunoaste! Eeh, inchipuie-ti cum se plang fetele cand o vad pe ea ca isi permite sa manance orice :))

    E mandru el, dar nu trebuie sa recunoasca tot timpul, ca pe urma nu-i de bine 😀

    • Ssst, sa nu ne-auda. E bine asa, desi mie mi se urca la cap daca ma lauda cineva…
      Nu imi plac chestiile gen fornetti, mai luam saratele sau ceva sarat de la Timpuri Noi cand crapam de foame si in afara de Agip (cu mega preturi) nu era altceva decent.
      In ultima vreme, singurele chestii de patiserie le-am mancat de la patiseria unei prietene. Din pacate, ei au deschis acum un an, iar eu sunt plecata de 5 luni din tara.
      Dar vin eu in vara si recuperez, dau iama in merdenele. Nu mai zic, mi-e datoare cu ceva gateli, ca am prins-o pe blog, la retete.

      Ca si concluzie, eu ma ingras foarte greu (m-am lasat de fumat de 3 luni, am pus 4 kg in 5 luni de paste si carne la greu, nu mai zic de rontaiele si gateli – a se studia cele de mai jos).
      Slabesc imediat, in schimb.
      Sunt foarte agitata, poate de-aia.

  6. Cine m-o fi pus pe mine sa intru?! As printa fotografia aia, apoi as manca-o. 🙂 Daca ar candida puiul la Presedintie, l-as vota, nu exista dubii. As face si sperjur pentru el. Offf… 🙄

  7. Hihi, nu te cunosc foarte bine, dar nu cred un cuvintel. Vreau sa vad aici martirisirea de cum ai mancat pui si nu poza lui.

  8. Vreau si eeeeeeeeeeeu! Cu prima ocazie fac. Mai era o reteta cu pui la punga…delicios. 🙂

  9. Eeeeu am sa fac saptamana viitoare!! Inca n-am facut ficateii pentru al meu pui a zbierat dupa borsulet cu ciolan afumat si cartofiori :)) Mi-a iesit yaaaaaaaaaamy!!!

  10. Mami mai face cateodata pui la cuptor pe sticla 8-> ce macelu’ naibii iese acolo :”> dar moartea mea este puiul cu smantana 8-> ar trebui sa incerci! :> dar numai sa nu pui poza cu produsul final pe blog 😆 o sa fie tragic pt mine cel putzin..

  11. Pacat 😦 cine stie cum o fi fost smantana, a stricat bunatate de pui :-

  12. Mie imi tot spune mama sa gatesc si eu pui cu smantana ca nu e asa de greu..dar sincer, nu m-ash incumeta :-s sunt anti’talent in bucatarie :”>

  13. 🙂 Smantana e dulce, aici nu gasesc de-aia romaneasca, cu un pic de gust acru.
    Dar o sa il incerc si acasa, cu siguranta.

  14. puilu la punga e delicios

  1. Pingback: Ciuperci pane « Imi place sa gatesc…

Leave a comment