Supa de galuste

Pentru 6 persoane
Pregatire: 15 min
Fierbere: 50 min

Ingrediente:

  • 200 g carne de pui
  • 1 ceapa medie
  • 3 morcovi
  • 1 cartof mediu, taiat cubulete
  • 1 radacina de patrunjel
  • 200 g gris
  • 2 oua
  • sare
  • vegeta

Carnea se opareste intr-o oala cu apa ferbinte, timp de 5’.
Se scoate, se spala si se pune la fiert in 3 l de apa, impreuna cu legumele curatate; ceapa si radacina de patrunjel se lasa intreagi, iar morcovii se taie in bucati de aproximativ 5 cm., apoi in 2 sau 4 pe lungime si se pun la fiert 20’.

Se scoate ceapa si se pregatesc galustele.
Daca este cazul, se completeaza de apa.
Se bat usor cele 2 oua si se adauga un praf de sare, apoi, putin cate putin grisul, amestecand incet pana la obtinerea unei paste groase si omogene.
In timp ce supa fierbe in clocote, cu ajutorul unei lingurite date prin supa, se ia din amestecul de oua cu gris si se adauga in supa. Galusca formata ar trebui sa se ridice destul de repede la suprafata.

In cazul in care se dezmembreaza, se mai adauga putin gris, se amesteca putin si se continua formarea galustelor pana la terminarea compozitiei.

Se lasa sa fiarba 15’, dupa care supa se opreste din fiert prin adaugarea a 2 cani de apa rece (pentru ca galustele sa iasa pufoase).
Se adauga 1 lgt. de vegeta si se lasa sa mai fiarba 15’.

Se serveste fierbinte.

Pofta buna!

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 8 January, 2010, in Supa de galuste, SUPE/CIORBE and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 12 Comments.

  1. Am luat reteta d-voastra de pe net cu supa de galuste ,pt ca imi place fffffff mult,si nu in ultimul rand imi place sa stiu cat mai multe despre mancaruri.Si vreau sa spun ca a iesit exact ca din imagine ,dar nu stiu sigur daca a iesit si la gust la fel?????pa pa si sa aveti pofta**

    • In primul rand: bine ati venit!
      Ma bucur ca a aratat bine, dar… v-a placut si gustul supei? Cum au iesit galustele? Eu am invatat secretul relativ de curand, inainte nu reseam sa le fac pufoase :).
      Si eu, ca si dvs., doresc sa aflu cat mai multe din acest domeniu, iar acum citesc foarte mult despre condimente si de curand am deschis o noua sectie, de mirodenii, pe care o voi completa zilnic.

      Va mai astept pe la mine.

      PS: Avand in vedere vremea… am sa fac si eu supica pentru diseara.

  2. Supa de pui, cu galuste este preferata mea! 🙂
    Puiul este nr.1 in preferintele mele: supa, friptura, tocanita…orice!
    Pentru ca sa iasa galustele pufoase, mama adauga apa dar stropind galustele cu apa rece, le mai lasa putin sa fiarba acoperite, mai adauga putin….si rezulta niste galuste perfecte! 🙂
    Eu nu am prea incercat…eu deocamdata invat! 😉

  3. Supa cu galuste era preferata mea la camin si d-aia cand mama imi face acum imi aduce instant aminte de perioada aia …
    Taaaaaaaaaaare buna mai era/este! 😀

  4. Supa asta e preferata fiului meu.De trucul cu apa rece nu atiam, o sa-l incerc si eu data viitoare.

  5. Vad ca nu numai ca nu sunt singura care o prefera altora, chiar are multi fani supica de galuste. Nici eu nu fac exceptie, cred ca este cea mai des pregatita in bucataria mea, dintre toate celelalte mancaruri.
    Gabriela, procedeul urmat pentru a obtine galuste pufoase este foarte asemanator, cred ca totul tine de oprirea brusca din fiert a supei, cu apa rece, astfel incat galustele sa se fiarba si la mijloc.

    Trebuie sa va atentionez insa: nu cumparati pentru galuste gris fin, aici am gasit o data numai din acela care este aproape o faina, iar galuscutele mele aveau nevoie de mare grija ca sa creasca mari si pufoase.
    Amestecul, deasemenea, sa fie gros – dar si omogen – adica sa poate fi amestecat cu usurinta cu lingurita si sa ramana legat.

  6. Observ ca fetele au spus despre supa de galuste ca e preferata lor. Culmea, e si a mea.:)) Imi amintesc de anul 3 de facultate, cand la 12 noaptea m-a “palit” pofta de supa de galuste. Am gasit prin frigider niste legume, le-am aruncat intr-o oala, but the big problem era ca nu stiam cum sa fac galustele. Intr-un final am aflat. Dar bineinteles ca nu au iesit cum trebuia.:)) Asa ca supa de galuste a devenit supa de pui.:D Oricum a fost buna.:>

  7. Supita de galuste ramane pe primul loc in topul preferintelor mele culinare! 😛

  8. Tocmai s-a servit azi la cantina supa de galuste… dar am zis “pas”. Asa se intampla cand sunt mai multe optiuni. 😀

  1. Pingback: Altă lepşuţă « ●◦ Someday. Somewhere. Somehow. ◦●

Leave a comment