Spaghetti alla siciliana

Pentru 2 persoane
Pregatire: 5′
Coacere: 15′

Ingrediente:

  • 150 g spaghete,
  • 50 g ansoa sub ulei,
  • 2 graunti de usturoi,
  • 3 lg. ulei de masline,
  • 2 lg. stafide,
  • 3 lg. nuci de pin,
  • apa si sare pentru fiert pasta,
  • piper,
  • eventual, patrunjel proaspat.

Se pune apa la fiert (≈ 1,5 l) pentru a pregati pastele. Cand a fiert apa, se adauga un praf de sare (doar cat sa ii lasa putin gust – ansoa fiind foarte sarat) si pastele, care se fierb dupa timpul indicat pe pachet. Se amesteca din cand in cand, pentru a nu se lipi de oala. Pentru a fi al dente, se gusta cu 1′ inainte, se scot intr-o sita si se stropesc cu putina apa rece.

Intre timp se pregateste sosul: se curata usturoiul, se toaca marunt, se pune intr-o tigaie cu uleiul de masline, la foc mic si se caleste usor, pana se inmoiae, fara a se auri, amestecand usor si continuu.

Se adauga pestele si amestecand incontinuu se caleste 2′, dupa care se adauga stafidele si nucile de pin, continuandu-se amestecarea alte 2-3′. Se gusta nucile de pin si stafidele, sa aiba gust de copt, se adauga un praf de piper proaspat macinat si pastele fierte si se amesteca bine. Se ia de pe foc si se serveste imediat, eventual presarat cu patrunjel proaspat, tocat marunt.

Pofta buna!

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 1 June, 2010, in • Retete usor de pregatit •, √ Bucatariile lumii, Bucataria italiana, FEL PRINCIPAL, Paste and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 6 Comments.

  1. Retzetar de... fericire

    Am aceasta reteta de la o “casertana”, fiindca, imi spune ea, desi originara din Sicilia, reteta se pregateste si la Caserta sau Napoli pentru cina din seara de Craciun.

    Demult, imi spune Maria, era o mancare a saracilor, acum insa, datorita pretului ridicat al pestelui ansoa si al nucilor de pin, in loc de “Pasta alle vongole”, unii napoleteni o prefera pe aceasta de Craciun.

  2. Yummy!!! Eu sunt innebunita dupa paste. Inainte imi faceam destul de des paste cu ton. Era o nebunie! Pastele carbonara sunt my fav. 😀 Interesanta reteta ta. As incerca-o si eu, sincer, insa mie nu-mi plac deloc stafidele. Cat despre nucile de pin, n-am incercat niciodata. Fara ingredientele astea doua nu ies bune pastele? 😀

  3. Iata link-ul pentru toate retetele de paste de pe blog: https://retzetar.wordpress.com/category/fel-principal/paste/. Poate ai sa incerci ceva de acolo sau ramai la ultima reteta, renuntand la stafide.

    Ceva ce trebuie neaparat incercat sunt pastele cu zucchini si creveti.

  4. eu am papat cu tuchini in vacanta! si cu vinete, dar nu mai tin minte cum le zice alora (ceva gen tunise, tunisine…ceva de genul 🙂 )

  5. Retzetar de... fericire

    M-am intors si eu dintr-o mini vacanta, asa ca raspund cu un pic de intarziere…
    Am sa le cer o reteta de pasta cu “melanzane” = vinete colegelor mele, caci mi se pare o combinatie interesanta. Era si busuioc adaugat sau patrunjel?

    Eu am papat, ca noutate, “Fettucine cu ciuperci” si “Supa de linte”. Daca ciupercile erau un pic “prea” parfumate pentru mine, supa aceea se cere refacuta dupa reteta lor.

  6. E de incercat reteta ta .Poate ne riscam si noi sa incercam propunerea ta .

Leave a comment