Ciorba radauteana

Pentru: 6 persoane
Pregatire: 20 min
Fierbere: 30 min

Tocmai ceea ce ne trebuie pentru a face o pauza de la sarmale, carnati !
Aceasta ciorbita este foarte buna pentru ca este usoara, hranitoare si sanatoasa.

Ingrediente:
  • 1 piept de pui/4 pulpe
  • 3 morcovi
  • 2 frunze de telina
  • 1 ceapa
  • 1 radacina mica de patrunjel/pastranac
  • 1 ardei gras
  • 2 graunti de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3 galbenusuri de ou
  • zeama de lamaie
  • 200 ml smantana
  • sare

Carnea de pui se opareste 2-3 minute pentru a iesi spuma neplacuta si sangele, se scoate, se spala si se pune la fiert in 3 l de apa.

Morcovii se dau prin razatoarea mica, ceapa se toaca foarte marunt, iar frunzele de telina, ardeiul si radacina de patrunjel se taie pe lungime.

Se adauga in apa in care fierbe carnea si se lasa la foc mediu timp de 20-30 de minute, pana ce carnea s-a fiert si poate fi dezlipita de pe oase.

Se strecoara supa (nu se arunca), se marunteste ardeiul si se indeparteaza telina si radacina de patrunjel.

Carnea se scoate de pe oase si se taie in cubulete.


Legumele (morcovul, ceapa si ardeiul) si carnea se pun inapoi in supa, se completeaza de apa si se lasa sa mai fiarba pana dau in clocot. Supa se potriveste de sare, se adauga usturoiul pisat, se mai fierbe la foc mic 2-3 minute si se ia de pe foc.

Se lasa sa se racoareasca 4-5 minute, timp in care se pregateste amestecul de galbenusuri cu smantana, potrivit de acreala cu 1 lg. de zeama de lamaie.

Se adauga un polonic de supa, se amesteca bine si se toarna in oala, putin cate putin si amestecand, apoi se adauga patrunjelul tocat marunt.

Se serveste fierbinte, dupa gust, cu ardei iute si se mai acreste cu zeama de lamaie sau otet din vin alb.

Pofta buna!

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 29 December, 2009, in Ciorba radauteana, SUPE/CIORBE and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 3 Comments.

  1. e pe foc … Ofac in premiera , sper sa iasa yumyyyyyyyyyy

Leave a comment