Orez sarbesc

Pentru: 6 persoane
Pregatire: 20’
Fierbere:20’

Ingrediente:

  • 1 cana de orez
  • 4 cani de apa
  • 2 ardei grasi
  • 1 ceapa
  • 2-3 graunti de usturoi
  • 1-2 morcovi
  • 5-6 rosii
  • 4-5 lg. ulei
  • sare

Legumele se curata, se taie in cuburi mici si se calesc in ulei 2-3’.

Se spala orezul si se adauga peste legume, apoi se toarna 4 cani de apa.




Se amesteca din cand in cand, pentru a evita lipirea orezului.

Cand s-a fiert orezul, se potriveste de sare.

Se serveste ca garnitura pentru diverse preparate.

Pofta buna!

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 21 January, 2010, in • Retete usor de pregatit •, Orez sarbesc and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. 8 Comments.

  1. chiar acum imi pregatesc un orez.

    sper sa imi iasa bine
    daca nu…te mananc pe tine 😆

  2. ha ha ha 😆
    nu, fishuc nu a fost cu mine, iar orezul a iesit foarte bun. cel putin, comestibil 🙂

    La oua e alta poveste, nu reusesc niciodata asa cum vrea el, asta e alta problema insa.

    Sper sa invat sa gatesc cand o sa ne mutam impreuna…

  3. Hmmm, asta nu suna bine.
    Cum adica a fost comestibil?

    Atat? 😛

  4. 🙂 a fost bun

    eu nu am pasiuni pentru mancaruri…eu mananc ca mi se face foame, dar daca nu mi s-ar face foame, nu as avea pofte 🙂

  5. Fara sa incerc intentionat sa sune ciudat, dar daca noi doua am fi 2 cuvinte, am fi antonime :)) eu nu mananc decat daca “imi face cu ochiul”.
    Dar inteleg ce zici pentru ca al meu e asa, mancare sa fie…

    Multumesc deci, e de bine daca cineva asa zice: “a fost bun”.

  6. chiar 4 cani de apa? se lasa sa se fiarba pana ce nu mai este apa deasupra orezului?

    • Retzetar de... fericire

      Eu pun apa treptat si opresc focul inainte ca toata apa sa scada, dupa care acopar cu un capac, astfel incat apa este absorbita. Orezul trebuie sa fin de tipul celui care nu se lipeste, iar boabele trebuie sa ramana separate unele de altele.

Leave a comment