Pui cu susan la cuptor

 DSCF8152
Dupa cum arata si poza, eram la un picnic atunci cand am servit acest fel de mancare.

De ceva vreme vroiam sa facem un picnic unde fiecare sa aduca ce stie sa faca mai bun. Nu reuseam insa sa hotaram ziua si locul.
Cum, dupa 2-3 zile de ploaie continua, am vrut sa iesim la soare, nu am mai avut timp sau chef de organizat asa ca ne-am tinut doar de prima parte, pentru ca fiecare a facut ce stia mai bine sau era mai rapid. Picnic sa fie!
 
Noi am vrut sa facem pui sanhai, insa mie mi-era pofta de ceva cu susan si atunci am “inventat” altceva. Rezultatul a fost ceva light si gustos (ador susanul prajit, asa ca sunt, probabil, subiectiva). Simplu de facut si de mancat.🙂
 
Pentru 4 persoane
Pregatire: 15 min
Coacere: 15-20 min
 
Ingrediente:
  • 1 piept de pui (700-800 g),
  • 2 oua,
  • faina cat cuprinde (100 – 200 g),
  • 100 g seminte de susan
  • sare,
  • piper.
Pieptul de pui se taie in fasii groase (≈ 2 cm) si lungi si apoi in cubulete, de aproximativ 2/2 cm.

Se pune la fiert o oala cu 2 l de apa, se adauga 1 lgt. de sare si, cand apa fierbe, se pune si se fierbe carnea timp de 3′.
 
Se scoate carnea  din apa si se pune sa se scurga si sa se raceasca putin.
 
Cuptorul se va incinge la 200˚ C.
 
Intre timp se bat ouale cu 1/2 lgt sare si un praf de piper proaspat macinat si se adauga, putin cate putin, faina pana se obtine o pasta mai groasa decat cea de clatite (cand dam carnea prin aceasta pasta, ea trebuie sa ramana lipita si sa nu se scurga rapid).
 
Pe o farfurie incapatoare se varsa susanul in care vom  “imbraca” puiul.
 
Se pun cateva bucatele de pui in pasta de oua, se scot una cate una si se dau prin susan, dupa care se aseaza pe o tava de cuptor (se poate pune staniol pe fundul tavii, dupa preferinte).
Nu este nevoie sa lasati spatiu intre bucatile de pui si, in functie de cuptor, nu va fi nevoie sa le intoarceti – ci doar sa le miscati putin, dupa 10 minute pentru a le dezlipi de fundul tavii.
 
Dupa aproximativ 20 de minute (sau cand susanul s-a rumenit) se scot si se servesc cu sos, dupa preferinte.
 
Va sugerez un sos rapid, din usturoi pisat (5-6 graunti), frecat cu o lingura de ulei si sare si peste care adaugati un borcanel de iaurt (200 g).
 
Pofta buna!

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 11 August, 2013, in ANTREURI, √ Bucatariile lumii, Bruschette, Bruschette cu ton si ceapa, Bucataria italiana and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: