Placinta cu ricotta

Pentru: 6 persoane
Pregatire: 10’
Coacere: 30’

Ingrediente:
  • 2 foi de aluat (400 g foietaj)
  • 500 g ricotta
  • 2 oua
  • 75 g zahar
  • 50 g stafide
  • zahar farin

Cuptorul se incalzaste la 200˚ C.

Se oparesc stafidele 2’ in apa clocotita, se scot din apa si se lasa sa se scurga intr-o sita.

Intr-un castron, se amesteca ricotta cu ouale si zaharul.

Foaia de aluat se taie in 2.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza o foaie de aluat si se toarna in mijloc amestecul de ricotta si oua, intinzandu-se apoi catre margini cu ajutorul unei linguri.

Deasupra se presara stafidele scurse de apa si se aseaza a doua foaie de aluat, lipindu-se capetele.

Cu ajutorul unei furculite, se inteapa foaia de aluat, formandu-se patratele.

Se baga la cuptor si se coace 30’.

Cand s-a copt, se scoate si, cu ajutorul unei strecuratori, se presara cu zahar farin in ploaie.

Se serveste ca desert, calda sau rece.

Pofta buna!

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 17 January, 2010, in √ Bucatariile lumii, Bucataria noastra, DESERT, Placinta cu ricotta, Placinte/strudele and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a comment