Cartofi cu broccoli
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 400 g broccoli
- 3 morcovi
- 1 ceapa
- 5 lg. ulei
- unt
Cartofii se fierb in coaja, se curata si se paseaza ca pentru piure. Se sareaza. Broccoli se desface in buchetele, se spala si se pune la fiert cu un praf de sare, pentru 30’. Morcovii se curata, se taie rondele subtiri. Ceapa se curata si se taie foarte marunt. Se pun in ulei, la foc mic, cu capac, ceapa si morcovii, sa se caleasca. Se amesteca din cand in cand si se ia de pe foc atunci cand s-au inmuiat.
Intr-o tava unsa cu unt, se aseaza un strat de cartofi, broccoli, apoi unul de morcov cu ceapa si se acopera cu cartofi. Se toarna 4 lg. de apa (cate una in fiecare colt, nu mai multa pentru ca la cuptor, apa nu seaca) si se pune pentru 20-30’ in cuptorul incins la 200° C.
Se scoate din cuptor cand s-a rumenit pe deasupra.
Se serveste calduta, ca garnitura pentru diverse mancaruri pe baza de carne.
Pofta buna !
Posted on 30 December, 2009, in √ Bucatariile lumii, Bucataria italiana, Cartofi cu broccoli and tagged broccoli, cartofi, friptura, garnitura, morcovi. Bookmark the permalink. Leave a comment.
Leave a comment
Comments 0