Paste cu creveti si rosii proaspete

Pentru: 4 persoane
Pregatire: 20 min
Coacere: 15 min

  • Ingrediente:
  • 400 g paste (fusili, penne)
  • 200 g creveti
  • 4 rosii medii
  • 2 graunti de usturoi
  • 5 lg ulei de masline
  • sare

Pastele se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet (de obicei: se fierbe apa in care s-a adaugat sare; cand a dat in clocot, se adauga pastele si se fierb 7-10’). Cand sunt gata, se scurge bine apa.

Se incalzaste uleiul si se adauga usturoiul tocat marunt. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga crevetii decorticati in prealabil si se calesc 10’, amestecand din cand in cand.
Cand s-au rumenit (daca si-au incovoiat codita, inseamna ca sunt gata), se adauga rosiile taiate cubulete.
Se sareaza si se mai fierb impreuna cateva minute.
Crevetii si rosiile se adauga peste paste si se amesteca.

Se servesc calde.

Pofta buna!

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 11 January, 2010, in √ Bucatariile lumii, Bucataria italiana, FEL PRINCIPAL, Paste, Paste cu creveti si rosii proaspete and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a comment