Tort rece cu ciocolata si fructe uscate

Combinatia de ciocolata, biscuiti si fructe uscate formeaza un intreg bine echilibrat: gustul fin de scortisoara al biscuitilor “Speculoos” face ca ciocolata sa fie si mai aromata, in timp ce fructele uscate dau consistenta potrivita.
Daca nu gasiti biscuiti cu aroma de scortisoara, puteti folosi biscuiti digestivi si sa adaugati un praf de scortisoara in compozitie.

…………..

Am pregatit acest dulce ieri, iar acum cateva minute a venit sora mea, intreband unde e praji de ieri.
Nu mai era… pentru ca aseara am mai ramas la un joc de carti si lumea a vrut si a doua portie.
Ce isi poate dori mai mult cineva care a pregatit un desert sau o mancare?

Pentru 6 persoane
Pregatire : 20 min + timpul de refrigerare
Coacere : 5 min

Ingrediente :
  • 200 g biscuiti Speculoos (cu scortisoara)
  • 200 g fructe uscate (ananas, caise, papaya)
  • 2 galbenusuri de ou
  • 100 g zahar
  • 50 g cacao
  • 100 g ciocolata fondente
  • 100 g unt

Taiati ciocolata in bucati mici si topiti-o la bain-marie cu untul.
Puneti biscuitii Speculoos pe o bucata de hartie de copt si zdrobiti-i cu ajutorul unui facalet sau a unui ciocan de batut carnea.
Taiati fructele in bucati mici.

Puneti galbenusurile intr-un castron si adaugati zaharul, apoi bateti-le cu mixerul pana devin o pasta omogena (2 min la vitez medie), adaugati ciocolata topita cu untul cu mixerul in functiune, pentru inca 2 minute.

Adaugati 30 g de cacao, fructele si biscuitii si amestecati bine.


Mutati compozitia intr-o tava (de chec sau rotunda, dar micuta) in care ati pus hartie de copt si nivelati-l.

Lasati-l la frigider pentru cateva ore.

Scoateti tortul din tava, pulverizati (cu ajutorul unei strecuratori) cacaoa ramasa si decorati cu fructe uscate.

Pofta buna !

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 7 December, 2009, in • Retete usor de pregatit •, √ Bucatariile lumii, Bucataria italiana, DESERT, Deserturi fara coacere, Tort rece cu ciocolata si fructe uscate, Torturi and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. 8 Comments.

  1. mamaaaaaaaaaaaaaa, ce bine arata😦

  2. Multumesc Grapefruits.
    Eu tot sper ca te-ai convins ca nu stau extraordinar la capitolul decorat mancaruri.
    Astazi, cand ajung acasa, o sa poti vedea si tortul de vineri…

  3. Pentru ca nu am reteta la mine😀 tort nu mai e demult!

  4. unde e tortul de vineri :-w l-ai papat inainte sa ii faci poze ?😆

  5. I-am facut cateva poze. Vine, vine…

  1. Pingback: Tort amandina « Imi place sa gatesc…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: