Paste cu creveti si rosii proaspete
- Ingrediente:
- 400 g paste (fusili, penne)
- 200 g creveti
- 4 rosii medii
- 2 graunti de usturoi
- 5 lg ulei de masline
- sare
Pastele se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet (de obicei: se fierbe apa in care s-a adaugat sare; cand a dat in clocot, se adauga pastele si se fierb 7-10’). Cand sunt gata, se scurge bine apa.
Se incalzaste uleiul si se adauga usturoiul tocat marunt. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga crevetii decorticati in prealabil si se calesc 10’, amestecand din cand in cand. Cand s-au rumenit (daca si-au incovoiat codita, inseamna ca sunt gata), se adauga rosiile taiate cubulete. Se sareaza si se mai fierb impreuna cateva minute. Crevetii si rosiile se adauga peste paste si se amesteca.Se servesc calde.
Pofta buna!
Posted on 11 January, 2010, in √ Bucatariile lumii, Bucataria italiana, FEL PRINCIPAL, Paste, Paste cu creveti si rosii proaspete and tagged creveti, fusilli, Paste, penne, usturoi. Bookmark the permalink. Leave a comment.
Leave a comment
Comments 0