Sos de rosii dulce-acrisor
Ingrediente:
- 3-4 graunti de usturoi,
- 200 ml sos de rosii,
- 3-4 lg. ulei
- 100 ml apa,
- 1 lgt. zahar,
- sare
- piper boabe
- 1 frunza de dafin
Usturoiul se curata, se spala si se taie rondele subtiri.
Se pune usturoiul cu uleiul intr-o tigaie si se caleste cateva minute. Cand a inceput sa devina auriu, se stinge cu sosul de rosii, se amesteca, apoi se adauga apa, frunza de dafin, 5-6 boabe de piper, zaharul si un praf de sare. Se amesteca si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce se inmoaie usturoiul (≈ 20’). La sfarsit se indeparteaza foile de dafin.
Se serveste ca atare, langa piure de cartofi.
Pofta buna!
Posted on 28 February, 2010, in • Retete usor de pregatit •, √ Bucatariile lumii, Bucataria romaneasca, SOSURI, Sosuri calde and tagged Chiftelute, foi de dafin, piper boabe, rosii, sos, sos cald, sos de rosii, Sos de rosii dulce-acrisor, usturoi, zahar. Bookmark the permalink. 8 Comments.
Am mancat si eu acest sos cu piure de cartofi si chiftelute.
Sosul era insa fara usturoi.
Data viitoare voi incerca sa adaug si garlicul! 😉
Acelasi sos, dar fara usturoi (deci ceea ce ai mancat tu) se face pentru a gati chiftelute marinate. Probabil pentru ca in chiftelute sunt deja destule condimente.
Eu fac bulionul direct din toamna asa. 😀
Fac o tura cu usturoi, o tura cu busuioc… iarna trebuie doar sa-l incalzesc…
Ceapa calita… ulei… not for me… urasc ce e uleios de mancat…
Am o singura obiectie: usturoiul. Prefer sa il consum separat.
Ai mancat vreodata paste cu sos de rosii, ragu, ton sau penne all’arrabbiata? Ei bine, nu le poti face fara usturoi. Apoi, usturoiul este calit foarte putin.
Miana, eu pot face orice. Ai uitat? 😛
🙂 Da, iarta-ma Adi. Intr-adevar, nu m-am gandit la asta. Totusi, nu-i pacat sa nu fii deschis la nou? 😀 Sau tocmai ti-am dat lista cu ce n-o sa comanzi niciodata la un restaurant? :))
Nu, sub nicio forma. Doar ca, dintre ceapa si usturoi, aleg ceapa. 🙂