Placinta cu ricotta
Ingrediente:
- 2 foi de aluat (400 g foietaj)
- 500 g ricotta
- 2 oua
- 75 g zahar
- 50 g stafide
- zahar farin
Cuptorul se incalzaste la 200˚ C.
Se oparesc stafidele 2’ in apa clocotita, se scot din apa si se lasa sa se scurga intr-o sita.
Intr-un castron, se amesteca ricotta cu ouale si zaharul.
Foaia de aluat se taie in 2.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza o foaie de aluat si se toarna in mijloc amestecul de ricotta si oua, intinzandu-se apoi catre margini cu ajutorul unei linguri.Deasupra se presara stafidele scurse de apa si se aseaza a doua foaie de aluat, lipindu-se capetele.
Cu ajutorul unei furculite, se inteapa foaia de aluat, formandu-se patratele.
Se baga la cuptor si se coace 30’.
Cand s-a copt, se scoate si, cu ajutorul unei strecuratori, se presara cu zahar farin in ploaie.
Se serveste ca desert, calda sau rece.
Pofta buna!
Posted on 17 January, 2010, in √ Bucatariile lumii, Bucataria noastra, DESERT, Placinta cu ricotta, Placinte/strudele and tagged branza, foietaj, placinta, Placinta cu ricotta, ricotta, stafide. Bookmark the permalink. Leave a comment.
Leave a comment
Comments 0