Cartofi cu branza la cuptor

Pentru 6 persoane
Pregatire: 15’
Coacere: 30’

Ingrediente:
  • 1 kg cartofi
  • 100 g cascaval
  • parmezan razuit
  • ulei pentru prajit
  • sare

Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie in cubulete de aproximativ 1 cm latura.
Se prajesc in mult ulei bine incins (pentru a nu se lipi sau praji doar la suprafata) si se scot din tigaie pe un servetel de hartie. Se sareaza dupa gust.
Se continua procedeul pana la terminarea cartofilor.

Cascavalul se taie in cubulete de aceeasi marime cu cartofii sau putin mai mici.
Se aseaza, pe rand, intr-o tava sau vas yena: cartofii, cascavalul si parmezanul razuit deasupra.
Se da la cuptorul incins la 200° C timp de 20’ (pana ce cascavalul s-a topit si s-a gratinat pe deasupra).

Se servese ca si garnitura la diverse fripturi.

Pofta buna.

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 18 December, 2009, in √ Bucatariile lumii, Bucataria italiana, Cartofi cu branza la cuptor and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a comment