Pui cu smantana

Intr-o dimineata ca oricare alta, coborand din tramvaiul ce ma lasa la Iride, o intalnesc pe colega cu care faceam zilnic acest traseu si care imi povesteste ce bunatati pregatise ea in seara precedenta.
Facuse pui cu smantana si imi spunea cat de bun este.
Evident ca pe moment mi-am zis : diseara il fac si eu ! Apoi, poate pentru ca era dimineta si inca nu a reusit nimeni sa ma convinga sa mananc ceva gatit cateva ore bune de la trezire sau poate « m-am luat cu treaba », cert e ca am uitat.
Aseara, plictisita si fara o pofta nebuna de a face ceva sa imi schimb starea, dar vrand sa pregatesc ceva pentru cina si rasfoind cartea cea veche de bucate, ghici ce ?! am dat peste aceasta reteta.
Si-am incercat-o . Avea dreptate L., e bun de te lingi pe degete (asta daca esti acasa si iti permiti, nu ?).

Pentru 6 persoane
Pregatire : 5 min
Coacere :  30 min

Ingrediente :
  • 6 pulpe de pui
  • 70 g faina
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 250 ml smantana
  • sare
  • 4-5 boabe de piper
  • ulei pentru prajit carnea

Bucatile de pui se oparesc in apa clocotita pentru a scoate spuma din ele.
Se sareaza si se prajesc in ulei, dupa care se scot pe un servetel de hartie sa se scurga.

La foc mediu, se topeste untul intr-o tigaie si, amestecand incontinuu, se adauga cate o lingura de faina care trebuie prajita bine, apoi se stinge cu lapte care se adauga putin cate putin, pana la terminarea lui.

Se lasa sa fiarba 1 minut, amestecand din cand in cand si se adauga smantana.
Se potriveste de sare si se adauga boabele de piper.
Se mai fierbe inca 5 minute, amestecand din cand in cand, se adauga carnea si se mai lasa 2 minute pe foc.

Se serveste cald, cu mamaliguta.

Pofta buna !

……………………………….

About Retzetar de... fericire

Despre lucruri lumesti care ne fac viata frumoasa.

Posted on 11 December, 2009, in √ Bucatariile lumii, Bucataria romaneasca, Carne de pasare, FEL PRINCIPAL, Pui cu smantana and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a comment